Mercedes-Benz suspendă construcția unei uzine de 1 miliard euro la 130 kilometri de România

Mercedes-Benz suspendă construcția unei uzine de 1 miliard euro la 130 kilometri de România
scris 17 mai 2019

Daimler și-a amânat planurile privind extinderea capacităților de producție din Ungaria și investițiile aferente, din cauza declinului piețelor globale. Informația a fost publicată de publicația germană Handelsblatt și confirmată ulterior de companie.

Daimler a oprit investițiile în cea de-a doua uzină din Ungaria, în Kecskemet, la circa 92 de km de Budapesta și la circa 130 de km de România, amânarea construcției celei de-a doua fabrici de automobile din Ungaria având ca motiv oficial reorganizarea rețelei de fabrici a mărcii Mercedes-Benz.  Informația a fost publicată inițial de jurnaliștii germani de la Handelsblatt, care susțineau că și BMW intenționează să-și amâne planurile uzinei din Debrecen, Ungaria.

Uzina Mercedes din Kecskemet este a doua deja, investiția fiind estimată la 1 miliard de euro. Producția era planificată să înceapă anul viitor, însă întârzierile fac imposibilă atingerea acestei ținte.

Potrivit datelor transmise de Daimler, uzina ar trebui să genereze 2.500 locuri de muncă, distribuite într-o linie de asamblare, presaj și vopsitorie. La momentul tăierii panglicii, în 2018, uzina a fost anunțată ca fiind de tip Full-Flex-Plant, în care să poată fi produse vehicule cu diferite arhitecturi, de la modele compacte, la vehicule electrice și toate pe aceeași linie de fabricație.

La momentul festiv al demarării lucrărilor, guvernul ungar a anunțat că va oferi un grand de 37,5 milioane de euro celor de la Daimler.

Dezastru în bilanțul Nissan. „Ne dorim să atingem fundul prăpastiei.” CITEȘTE ȘI Dezastru în bilanțul Nissan. „Ne dorim să atingem fundul prăpastiei.”

Cealaltă companie germană acuzată că-și amână investițiile din Ungaria, BMW, a negat informațiile și a afirmat că scăderea cererii de automobile la nivel global nu a afectat investiția din Ungaria, din Debrecen. Informația a fost transmisă presei de un reprezentant al Guvernului Ungariei, care a citat informările companiei BMW către autorități.

Uzina BMW din Debrecen a fost anunțată în 2018, are ca termen de finalizare 2023 și va produce 150.000 de automobile anual. Lucrările de construcții ale noii uzine BMW nu au început încă.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes benz
uzina mercedes ungaria
fabrica merceeds kecskemet