Mercedes-Benz Trucks deschide primul parc de încărcare pentru camioane, pentru clienții care vor să treacă la propulsia electrică

Mercedes-Benz Trucks deschide primul parc de încărcare pentru camioane, pentru clienții care vor să treacă la propulsia electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iul 2022

Cererea de stații de încărcare pentru camioane electrice începe să fie tot mai mare, așa cum a fost cea pentru autoturisme în urmă cu câțiva ani. Mercedes-Benz este unul dintre cei mai avansați constructori de camioane electrice, astfel că se vede nevoit să impulsioneze și deschiderea de noi stații pentru camioanele sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a semnat împreună cu competitorii săi de pe piața europeană de camioane un acord pentru dezvoltarea de stații de încărcare pentru camioane electrice, vitale pentru viitorul acestui tip de propulsie în zona de transport de mărfuri, Mercedes-Benz investește și în propriile stații. Constructorul german de camioane a anunțat că a lansat eTruck Park, un parc de încărcare construit împreună cu partenerii de la Netze BW, aflat în Germania, în apropiere de Worth am Rhein.

Parcul are un scop mult mai complex, deoarece permite clienților să testeze diferite tipuri de stații de încărcare și concepte de încărcare a camioanelor electrice, provenite de la diverși producători. La fața locului sunt disponibili experți ai Mercedes-Benz care pot crea soluții diversificate potrivite pentru fiecare client și flota pe care dorește să o dezvolte pe segmentul electric.

„În transformarea către e-mobility, ținta noastră este să oferim clienților mai mult decât un camion electric. Vrem să oferim o soluție integrată care include consultanță și infrastructură de încărcare dintr-o singură sursă. Parcul de încărcare pentru clienți din Worth este parte integrală din această abordare și arată clienților, într-un mod practic și tangibil, cum poate să arate infrastructura de încărcare pentru propriile utilizări”, spune Michael Scheib, Head of Product Management, Mercedes-Benz Trucks.

Mărirea și decăderea lui Herbert Diess, șeful VW Group, cel care a electrificat compania și a scos-o din scandalul Dieselgate. Concediu plăcut!”, urarea înainte de demisie CITEȘTE ȘI Mărirea și decăderea lui Herbert Diess, șeful VW Group, cel care a electrificat compania și a scos-o din scandalul Dieselgate. Concediu plăcut!”, urarea înainte de demisie

Parcul de încărcare al Mercedes-Benz Trucks are șase stații de la diferiți producători, cu puteri între 40 și 300 kW. Structura parcului este una modulară, astfel că permite adăugarea sau înlocuirea stațiilor pe măsură ce noile tehnologii fac dispobilile soluții mai bune. Stația permite și instalarea unei stații de 1 MW (MCS), într-o etapă următoare.

Pot fi testate atât diferențele dintre tipurile de stații, cât și tehnologii noi precum conectarea în rețea, generarea de energie, stocarea de energie și managementul inteligent.

Mercedes-Benz pune la dispoziția clienților și camioanele eActross 300 și 400, primele modele de camioane electrice lansate de companie pentru transportul de marfă.

Parcul de încărcare eTruck are instalat și un sistem fotovoltaic amplasat pe acoperiș, care demonstrează modurile în care poate fi integrată energia de acest tip, împreună cu soluțiile de stocare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
camioane electrice
statii incarcare camioane