Mesajul Dacia pentru românii care au comandat Duster cu navigație/multimedia: vor primi echipamente after-market, din cauza crizei semiconductorilor

Mesajul Dacia pentru românii care au comandat Duster cu navigație/multimedia: vor primi echipamente after-market, din cauza crizei semiconductorilor
scris 25 iun 2021

Clienții români de Dacia Duster care au comandat mașini ce trebuia să fie echipate cu Media Nav, sistemul multimedia standard, vor primi echipamente diferite, produse de un partener nou, a transmis compania pentru Profit.ro. Dacia a decis să creeze o ediție limitată, pentru a nu bloca livrările de Duster.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dacia are probleme cu echiparea mașinilor sale, în special Duster, din cauza crizei semiconductorilor, care se livrează cu pauze, într-un ritm neregulat. Cele mai afectate sunt sistemele multimedia, care nu pot fi amplasate pe mașinile care au fost deja comandate. În Franța, rețeaua locală a decis să livreze mașinile fără echipamentele de navigație, cu acordul clienților, pentru a nu bloca livrările. Sistemele vor fi montate ulterior pe mașini, pe măsură ce criza de semiconductori se va liniști.

În România, Dacia a ales o altă cale. Clienții care au optat pentru modele care ar trebui să fie echipate cu sisteme multimedia/navigație, care nu sunt însă disponibile din cauza crizei semiconductorilor, vor primi alte echipamente. Reprezentanții Dacia au declarat pentru Profit.ro că a fost găsită soluția unui partener nou, care livrează sisteme similare cu cele de fabrică, în așa fel încât să nu existe niciun blocaj al livrărilor. A fost creată astfel o serie limitată care are aceste echipamente, însă numărul mașinilor aflate în această situație nu este foarte mare.

„Pentru a depăși situația creată de criza semi-conductorilor, care afectează, printre altele, posibilitatea de echipare cu sisteme multimedia a modelului Duster, Dacia identificat o soluție alternativă pentru clienții români.

ULTIMA ORĂ Dacia Duster, livrat fără navigație, în Franța, din cauza crizei semiconductorilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia Duster, livrat fără navigație, în Franța, din cauza crizei semiconductorilor

Astfel, a fost dezvoltată o serie limitată a modelului Duster, care include un sistem multimedia avansat, dezvoltat de unul dintre partenerii noștri.

Această soluție este validată de către ingineria post-vânzare Dacia, ceea ce garantează funcționarea sistemului conform standardelor mărcii”, a transmis pentru Profit.ro Direcția de Comunicare Dacia.

Compania se pregătește de lansarea pe piață a face-liftului Duster, care a fost deja prezentat, iar în Franța încep, din iulie, comenzile. Din acest motiv, este nevoie ca toate comenzile Duster pre facelift să fie onorate, pentru ca producția Duster Faza 2 să poată începe. Livrările Duster ar trebui să demareze în septembrie, dacă nu se va adânci acestă criză a semiconductorilor. Tot în spetembrie ar trebui să înceapă și livrările Spring, deși informațiile neoficiale arată că nu vor putea începe mai devreme de octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster navigatie
duster facelift
criza semiconductori