Metrorex își cumpără 150 milioane cartele magnetice și contactless de la două companii din Franța, cărora le va plăti 36 milioane lei

Metrorex își cumpără 150 milioane cartele magnetice și contactless de la două companii din Franța, cărora le va plăti 36 milioane lei
scris 12 ian 2017

Companiile Paragon Identification și Cubit France Technologies, ambele din Franța, vor livra 149,8 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului în stațiile Metrorex prin ușile batante care vor fi montate de UTI Grup, valoarea contractului ridicându-se la 36,08 milioane de lei, fără TVA.

Licitația a fost estimată la 36,5 milioane de lei, fără TVA.

La procedura de atribuire, inițiată în februarie 2016, aumai  depus oferte Ceracarta Spa (Italia) și asocierea formată din Inform Lykos și Austria Card.

De asemenea, în cadrul licitației a depus ofertă și asocierea Quantum Protect Cluj-Napoca și Calmell (Spania), dar a fost respinsă de comisia de evaluare a transportatorului în ședința de deschidere a documentelor.

Iohannis a promulgat scutirea pensiilor sub 2.000 lei de impozit și a tututor pensiilor de plata CASS. Legea se aplică din februarie CITEȘTE ȘI Iohannis a promulgat scutirea pensiilor sub 2.000 lei de impozit și a tututor pensiilor de plata CASS. Legea se aplică din februarie

Paragon Identification va încasa 32,8 milioane de lei, fără TVA, din furnizarea de carduri contactless, iar diferența va reveni Cubit France Technologies pentru livrarea cartelelor magnetice.

Cu o durată de patru ani, contractul va fi finanțat din subvenție de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale transportatorului.

Cartelele magnetice de două călătorii vor reprezenta mai mult de jumătate din cantitate, la care se adaugă cartele magnetice de 10 călătorii - 18,7 milioane de bucăți, carduri contactless - 49 milioane de bucăți și carduri contactless reîncărcabile - 1,8 milioane de bucăți.

“Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest caz avem în vedere achiziționarea unor porți de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor contactless ce vor fi emise de Metrorex, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât și a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare), astfel încât se vor achiziționa carduri contactless (reîncârcabile și de unică folosință), înainte de punerea în funcțiune a sistemului de taxare modernizat, atât pentru teste, cât și pentru emiterea de titluri de transport pentru publicul călător. Cardurile contactelss se vor utiliza în cadrul sistemului de taxare pentru Metrorex, RATB și posibil alți operatori de transport, iar acestea trebuie să fie total compatibile cu sistemul de taxare modernizat”, se arăta în caietul de sarcini al licitației.

Fostul șef al Fiscului Gelu Diaconu anunță o premieră la ANAF: Guvernul Cioloș a uitat să asigure hârtie pentru notificări, ceea ce va afecta încasările! CITEȘTE ȘI Fostul șef al Fiscului Gelu Diaconu anunță o premieră la ANAF: Guvernul Cioloș a uitat să asigure hârtie pentru notificări, ceea ce va afecta încasările!

Profit.ro a anunțat, în exclusivitate, la mijlocul lunii decembrie 2015, că Metrorex a atribuit asocierii formate din TIAB, UTI Grup și Logic IT Consult contractul prin care accesul călătorilor la metrou se va face prin porți batante, dotate cu aparate de citire a cardurilor contactless, dar și a actualelor cartele magnetice, turnicheții de trecere urmând să fie înlocuiți pe parcursul acestui an.

“În data de 08.12.2015, Metrorex a încheiat contractul de execuție lucrări cu ofertantul declarat câștigător, respectiv asocierea TIAB - UTI Grup - Logic IT Consult”, se arăta într-un răspuns al companiei de transport, remis la solicitarea Profit.ro.

Subcontractanții asocierii sunt Somet și Prodata Mobility Systems NV Belgia.

Estimat la 149,99 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru 149,7 milioane de lei, fără TVA, conform datelor operatorului de transport.

Metrorex înregistrează zilnic o medie cuprinsă între 600.000 și 700.000 de călători.

Cu peste 4.000 de angajați, Metrorex operează o rețea de 69,25 kilometri cale dublă, distribuiți pe patru linii magistrale și 51 de stații. A cincea magistrală se află în construcție și va lega Drumul Taberei (Râul Doamnei) de Eroilor, pe o lungime de 6,5 kilometri și 10 stații.

În 2015, conform celor mai recente date, încasările Metrorex au atins 537,8 milioane de lei, de la 569 milioane de lei în urmă cu un an. Transportatorul a închis anul pe zero, la fel ca în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
cartele
caduri
contract
atribuire