Ministerul Transporturilor a decis majorarea subvenției pentru călătoriile în Deltă

Ministerul Transporturilor a decis majorarea subvenției pentru călătoriile în Deltă
scris 4 ian 2020

Activitatea de transport regulat de călători și mărfuri în Delta Dunării se va desfășura în acest an în baza unui acord-cadru, anexă la contractul încheiat în anul 2016, de către Ministerul Transporturilor și societatea Navrom Delta SA, după ce ministerul nu a mai organizat anul trecut licitație pentru adjudecarea acestei activități.

Directorul executiv al Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat că, în urma negocierilor purtate, subvenția alocată de Ministerul Transporturilor pentru desfășurarea activității a crescut cu circa 50% față de anul trecut, scrie Agerpres.

Volkswagen a început negocieri cu proprietarii de automobile diesel din Germania, pentru plata unor despăgubiri în scandalul emisiilor CITEȘTE ȘI Volkswagen a început negocieri cu proprietarii de automobile diesel din Germania, pentru plata unor despăgubiri în scandalul emisiilor

"Este normal ca subvenția să crească, fiindcă lucrurile s-au schimbat pe piața carburanților, în ceea ce privește salariile, dar și pe partea de reparații, întreținere și siguranță a navelor. Este o creștere firească în opinia noastră. Prețurile călătoriilor cu navele noastre nu au fost modificate din anul 2015 și nu se vor schimba nici în acest an", a afirmat directorul Chichi.

El și-a exprimat speranța că autoritățile naționale vor lua măsuri și pentru introducerea unei legi a taximetriei pe apă, o asemenea reglementare urmând să crească gradul de siguranță al pasagerilor care circulă cu ambarcațiunile de agrement.

"Cred că direcțiile de specialitate trebuie să ia măsuri pentru introducerea unei legi a taximetriei pe apă. Transportul de pasageri trebuie autorizat. Este foarte important ca pasagerul să fie asigurat pe tot parcursul călătoriei", a menționat directorul executiv al societății Navrom Delta SA.

Potrivit acestuia, anul trecut societatea a transportat 4.500 de tone de mărfuri de strictă necesitate și 70.000 de călători, cifrele fiind similare cu cele din anii trecuți.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministerul transporturilor
delta dunarii