Ministerul Transporturilor a decis majorarea subvenției pentru călătoriile în Deltă

Ministerul Transporturilor a decis majorarea subvenției pentru călătoriile în Deltă
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2020

Activitatea de transport regulat de călători și mărfuri în Delta Dunării se va desfășura în acest an în baza unui acord-cadru, anexă la contractul încheiat în anul 2016, de către Ministerul Transporturilor și societatea Navrom Delta SA, după ce ministerul nu a mai organizat anul trecut licitație pentru adjudecarea acestei activități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul executiv al Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat că, în urma negocierilor purtate, subvenția alocată de Ministerul Transporturilor pentru desfășurarea activității a crescut cu circa 50% față de anul trecut, scrie Agerpres.

Volkswagen a început negocieri cu proprietarii de automobile diesel din Germania, pentru plata unor despăgubiri în scandalul emisiilor CITEȘTE ȘI Volkswagen a început negocieri cu proprietarii de automobile diesel din Germania, pentru plata unor despăgubiri în scandalul emisiilor

"Este normal ca subvenția să crească, fiindcă lucrurile s-au schimbat pe piața carburanților, în ceea ce privește salariile, dar și pe partea de reparații, întreținere și siguranță a navelor. Este o creștere firească în opinia noastră. Prețurile călătoriilor cu navele noastre nu au fost modificate din anul 2015 și nu se vor schimba nici în acest an", a afirmat directorul Chichi.

El și-a exprimat speranța că autoritățile naționale vor lua măsuri și pentru introducerea unei legi a taximetriei pe apă, o asemenea reglementare urmând să crească gradul de siguranță al pasagerilor care circulă cu ambarcațiunile de agrement.

"Cred că direcțiile de specialitate trebuie să ia măsuri pentru introducerea unei legi a taximetriei pe apă. Transportul de pasageri trebuie autorizat. Este foarte important ca pasagerul să fie asigurat pe tot parcursul călătoriei", a menționat directorul executiv al societății Navrom Delta SA.

Potrivit acestuia, anul trecut societatea a transportat 4.500 de tone de mărfuri de strictă necesitate și 70.000 de călători, cifrele fiind similare cu cele din anii trecuți.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul transporturilor
delta dunarii