Ministerul Transporturilor a evaluat cât costă pistele și platformele de îmbarcare-debarcare ale Aeroportului Otopeni

Ministerul Transporturilor a evaluat cât costă pistele și platformele de îmbarcare-debarcare ale Aeroportului Otopeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2017

Cele două piste de decolare-aterizare, precum și terenurile aferente platformei de îmbarcare – debarcare ale Aeroportului International Henri Coandă din Otopeni, cel mai mare aeroport din România, au fost evaluate la 61,3 milioane lei, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de Ministerului Transporturilor, sub autoritatea căruia se află Compania Națională Aeroporturi București, care administrează aeroportul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Proiectul de act normativ se referă la actualizarea valorilor de inventar a unor bunuri imobile proprietate publică ale statului aflate în concesiunea CN Aeroporturi București SA, ca urmare a acțiunii de evaluare efectuată de SC Master Mapss Appraisal SRL, al cărei rezultat a fost consemnat în Raportul  de evaluare Teren și Construcții Speciale-Aeroport Henri Coandă nr. 2016244 rev. 01/30.01.2017, precum și a Extrasului de Carte Funciară pentru informare, eliberat de către ANCPI Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Buftea”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ, indicată de news.ro.

Potrivit legii, activele fixe corporale se reevaluează cel putin odată la trei ani.

”Astfel, valoarea de inventar a bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului, rezultată în urma reevaluări la 31.12.2016, este de 61.376.253 lei”, se menționează în document.

Terenurile respective nu sunt supuse cererilor de retrocedare, nu sunt grevare de sarcini și nu fac obiectul unor litigii aflate pe rolul instanțelor de judecată, subliniază autorii documentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
otopeni
aeroport