Ministrul Comunicațiilor: Conceptul Smart City poate suplini, în domeniul traficului, lipsa de infrastructură rutieră

Ministrul Comunicațiilor: Conceptul Smart City poate suplini, în domeniul traficului, lipsa de infrastructură rutieră
scris 24 oct 2017

Implementarea conceptului de Smart City în România poate suplini, cel puțin în domeniul traficului, lipsa de infrastructură rutieră cu care se confruntă majoritatea comunităților urbane și nu numai, consideră ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova.

CONFIRMARE Japonezii de la Calsonic Kansei, furnizori pentru marile companii auto, investesc 30 milioane de euro într-o nouă fabrică în România unde vor lucra 300 de persoane CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Japonezii de la Calsonic Kansei, furnizori pentru marile companii auto, investesc 30 milioane de euro într-o nouă fabrică în România unde vor lucra 300 de persoane

"Este clar că avem mare nevoie de adoptarea de soluții tehnologice, altele decât cele clasice. Susțin acest concept Smart City din perspectiva responsabilităților pe care le care le am minister. Trebuie să recunoaștem că toate comunitățile urbane din România se confruntă cu probleme legate de trafic, management, iluminat public. În aceste condiții, cred că este nevoie de implicarea primarilor, care trebuie să aplice tehnologii moderne de smart city. Smart City, măcar în domeniul traficului rutier, poate să suplinească lipsa de infrastructură rutieră cu care se confruntă majoritatea comunităților urbane și nu numai. Cred că acest concept și această inițiativă, și pe care statul o susține, poate să treacă de la stadiul de dezbatere la stadiul de fapte", a declarat Șova în cadrul conferinței "Different City — Smart City Dezbatere Națională 2014 — 2020", potrivit Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
smart city
lucian sova