Ministrul Economiei: Industria auto din România va produce echipamente medicale și se implică în realizarea unui ventilator de respirație

Ministrul Economiei: Industria auto din România va produce echipamente medicale și se implică în realizarea unui ventilator de respirație
scris 2 apr 2020

Industria auto din România vrea să ajute economia românească și să contribuie la producția de echipamente și produse medicale, precum măști, combinezoane și biocide, și va participa la proiectul de realizare a unui ventilator de respirație destinat bolnavilor de coronavirus, a anunțat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Industria auto are problemele ei specifice. Este o industrie care contribuie mult la PIB-ul României, dar este o industrie dependentă de industriile din țările europene, Germania, Franța, Italia. Dacă acolo lucrurile sunt oprite, înseamnă automat că și în România lucrurile sunt oprite. Cel mai important lucru care a ieșit ieri (miercuri, 1 aprilie 2020, n.r.) din discuția cu reprezentanții industriei auto este că aceștia, în această perioadă, doresc să contribuie, să ajute economia românească, să ajute românii. Doresc să contribuie să producă materiale esențiale, doresc să producă măști și au capacitate foarte mare de a produce aceste echipamente, biocide, pentru că au și o industrie chimică pe orizontală foarte dezvoltată, prin parteneri care sunt furnizori tradiționali ai industriei auto. Deci, practic tot ceea ce este nevoie în acest moment - măști, biocide, combinezoane (...)", a spus Popescu, la Digi 24.

Lamborghini începe producția de măști chirurgicale CITEȘTE ȘI Lamborghini începe producția de măști chirurgicale

Ministrul de resort a adăugat faptul că reprezentanții industriei auto din România vor lua parte la proiectul național pentru realizarea unui ventilator necesar pentru a ajuta respirația bolnavilor de COVID-19, scrie Agerpres.

"(...) doresc (cei din industria auto din România, n.r.) să producă în industria auto și, de asemenea, participă la acest proiect național al nostru privind realizarea unui ventilator pentru a ajuta respirația bolnavilor de coronavirus. La ventilatoare lucrurile nu sunt atât de simple ca la măști, combinezoane și biocide. Se lucrează într-un colectiv foarte mare și eu sper să avem cât de curând niște rezultate concrete. În schimb, la producția de măști mi-au spus reprezentanții industriei auto că pot relativ foarte repede să treacă la acest lucru și pregătesc modelele pentru a putea fi avizate de unul dintre cele patru institute ale armatei, să poată aviza pe domeniul respectiv produsele pe care le pot produce", a menționat oficialul.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu
echipamente medicale
industria auto