Ministrul Transporturilor nu exclude varianta insolvenței în cazul CFR Marfă

Ministrul Transporturilor nu exclude varianta insolvenței în cazul CFR Marfă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2018

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, nu exclude varianta insolvenței în cazul CFR Marfă, companie aflată de ani de zile pe pierderi. Ministrul a declarat într-un interviu pentru News.ro că sunt analizate mai multe variante, urmând să se ia o decizie în următoarele săptămâni.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

CFR Marfă a avut anul trecut pierderi de 157,3 milioane lei și a acumulat datorii de 1,01 miliarde lei, potrivit rezultatelor financiare raportate la Ministerul de Finanțe.

”CFR Marfă, cu fiecare zi de funcționare a sa, constat că își adâncește deficitul. Înainte de sfârșitul acestei luni, în conformitate și cu exigențe pe care le are piața, Consiliul Concurenței și ceilalți operatori, vom lua decizii privind modul în care va funcționa în continuare, de așa manieră încât să apărăm interesele statului, ale angajaților, să asigurăm continuitatea în activitate, dar să o aducem și în situația de a nu mai produce pierderi operaționale”, a spus Șova, pentru News.ro.

Mașinile Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi vor avea sistem de operare Android. Veste mai proastă pentru Dacia CITEȘTE ȘI Mașinile Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi vor avea sistem de operare Android. Veste mai proastă pentru Dacia

Întrebat dacă este luată în calcul insolvența, acesta a răspuns că ”toate variantele sunt analizate”.

”Multe din aceste variante, până la insolvență, deja le-am exersat și nu pot să spun că sunt mulțumit de rezultatele pe care le-am obținut”, a percizat ministrul Transporturilor.

Șova consideră că schimbarea managementului CFR Marfă este cel mai neimportant lucru în prezent.

”Efectuăm controale și la nivelul conducerii companiei, acum Corpul de control elaborează un raport cu privire la modul în care resursa tehnică, vagoanele au fost folosite în executarea marilor contracte. Avem suspiciuni că resursa tehnică nu a fost folosită de o manieră eficientă”, a mai afirmat ministrul Lucian Șova.

CFR Marfă a înregistrat anul trecut venituri de 792,8 milioane lei.

Potrivit bugetului prognozat pentru acest an, CFR Marfă estimează profit zero în acest an și și-a planificat investiții în sumă de 81 milioane lei. De asemenea, compania are de recuperat creanțe restante de 344,5 milioane lei, dar are de făcut plăți restante de 320 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
lucian sova