Departamentul de Justiție îl investighează pe Elon Musk pentru declarațiile din august privind posibila retragere de la bursă a Tesla

Departamentul de Justiție îl investighează pe Elon Musk pentru declarațiile din august privind posibila retragere de la bursă a Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2018

Departamentul de Justiție al Statelor Unite îl investighează pe Elon Musk pentru declarațiile sale din luna august referitoare la posibila retragere de la bursă a Tesla, acesta fiind cel mai recent și cel mai mare pericol pentru rolul de lider deținut de miliardar la producătorul de automobile electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii au solicitat Tesla documente legate de anunțul lui Musk, a anunțat Tesla, precizând că este ”o solicitară voluntară”, scrie News.ro.

Compania a adăugat că Tesla cooperează și că problema ”ar trebui să fie rezolvată rapid”.

Mașinile Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi vor avea sistem de operare Android. Veste mai proastă pentru Dacia CITEȘTE ȘI Mașinile Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi vor avea sistem de operare Android. Veste mai proastă pentru Dacia

Investigația Departamentului de Justiție, care poate aduce acuzații penale împotriva lui Musk, se adaugă unei investigații civile deschisă de Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare și unor procese intentate de acționari.

Reprezentanții Departamentului de Justiție au refuzat să comenteze. Bloomberg a relatat mai devreme că procuratura a început o investigație penală pentru fraudă.

Tesla nu a precizat dacă investigația Departamentului de Justiție este penală sau civilă.

Musk a surprins investitorii pe 7 august, cu planul său de a retrage Tesla de la bursă, anunțând pe Twitter că a asigurat finanțarea pentru un acord care ar evalua compania la 72 de miliarde de dolari. Într-un tweet separat, Musk a scris: ”Sprijinul investitorilor este asigurat”.

Acțiunile Tesla au crescut după tweet-ul său, dar investitorii în obligațiuni și titluri convertibile au fost sceptici că zecile de miliarde de dolari necesare pentru răscumpărarea titlurilor se vor materializa.

După două săptămâni de incertitudini, în special legate de finanțare, Misk a renunțat brusc la plan, pe 24 august, afirmând că operațiunile ar necesita mai mult timp și atenție decât a anticipat și că ”majoritatea acționarilor Tesla consideră că este mai bine ca Tesla să rămână listată la bursă.

Acțiunile Tesla, care s-au depreciat cu 25% de la creșterile înregistrate după primul mesaj pe Twitter al lui Musk, au scăzut marți cu 3,5%, la 284,5 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla