Ministrul Transporturilor: Suntem acoperiți în totalitate pentru deszăpezire. CNAIR va avea la începutul anului viitor utilaje proprii de deszăpezire

Ministrul Transporturilor: Suntem acoperiți în totalitate pentru deszăpezire. CNAIR va avea la începutul anului viitor utilaje proprii de deszăpezire
scris 19 nov 2016

Autoritățile "sunt acoperite în totalitate" pentru deszăpezire și există în stoc suficient material antiderapant pentru această iarnă, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) va avea de la începutul anului viitor utilaje proprii pentru deszăpezire, a declarat, sâmbătă, ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, scrie News.ro.

"Noi am lansat în mai licitație pentru absolut toate cele 56 de contracte. Din acestea, 40 au fost atribuite, zece au fost contestate. Din acestea contestate, noi estimăm că probabil patru sau cinci o să fie contestații valabile, patru sau cinci probabil că nu, iar șase le-am respins noi, pentru că nu îndeplineau condițiile conform documentației", a afirmat Bușe, prezent la un eveniment organizat de Metrorex.

Circulația a fost reluată pe DN2, la patru ore după accidentul soldat cu trei morți și 15 răniți CITEȘTE ȘI Circulația a fost reluată pe DN2, la patru ore după accidentul soldat cu trei morți și 15 răniți

El a punctat că, prevăzând această situație, există niște contracte cadru care acoperă și zonele care nu au fost prinse în contracte.

"Acum suntem acoperiți în totalitate pentru deszăpezire. Este inițiativa CNAIR-ului de a porni în premieră această activitate în mai, deci nu în noiembrie-decembrie", a adăugat Bușe.

Contractul cu Societatea Națională a Sării (Salrom) trebuie semnat încă de vineri, spune ministrul.

"Sare, nisip, nu cred că este o problemă. Mai mult, am mai făcut ceva, încă o lună sau două avem echipamente care sunt închiriate, dar am demarat procesul de licitație acum o lună, care o să se încheie în curând și, de la începutul anului viitor, CNAIR o să aibă echipamentul lor. Asta este o altă noutate față de anii trecuți", adaugă ministrul Transporturilor.

Achiziția utilajelor de deszăpezire și vehiculelor echipate pentru intervenții speciale pe timp de iarnă este necesară pentru a deservi cele șapte direcții regionale de drumuri și poduri, care asigură activitatea de administrare și întreținere a întregii rețele naționale de drumuri naționale și autostrăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
ministru
tarnsporturi
deszapezire
zapada
utilaje
cnadnr
sorin buse