Musk trimite prin Tesla peste 1 milion de euro în România

Musk trimite prin Tesla peste 1 milion de euro în România

Elon Musk

scris 12 aug 2021

Gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, a trimis în România peste 1 milion de euro, pentru proaspăta filială deschisă pe piața locală, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Capitalul social al firmei din România a fost astfel majorat substanțial, de la 200 lei la 50.000 lei, diferența de 5,645 milioane de lei fiind reprezentată de prima de emisiune.

Daniel Dines (UiPath), cel mai bogat român: Îmi plac hainele ieftine. La universitate am avut profesori comuniști, a fost groaznic și nu m-am mai dus. Am încercat să scriu un roman. Titlul de cel mai bogat om din România mi-a creat doar dezavantaje CITEȘTE ȘI Daniel Dines (UiPath), cel mai bogat român: Îmi plac hainele ieftine. La universitate am avut profesori comuniști, a fost groaznic și nu m-am mai dus. Am încercat să scriu un roman. Titlul de cel mai bogat om din România mi-a creat doar dezavantaje

La începutul acestui an, Profit.ro a anunțat că Tesla a deschis primele două stații Supercharger din România, intrând astfel oficial pe piața locală.

Deschiderea oficială a reprezentanței din România, cu showroom și site în limba română, a avut loc în luna mai.

La începutul anului, Profit.ro a anunțat că Tesla a decis ca, alături de București, să adauge Pitești, Timișoara, Sibiu pe lista orașelor în care va deschide astfel de stații. Tot atunci Profit.ro a anunțat că Elon Musk, fondatorul Tesla, a deschis sucursala din România.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Numărul de automobile Tesla înmatriculate în România a fost anul trecut de 56, conform ultimelor date. Compania americană a înregistrat o creștere de 250%, comparativ cu 2019, când erau înmatriculate doar 16 unități.

Potrivit datelor oficiale, la finalul anului 2019, pe șoselele din România erau înmatriculate 87 de automobile Tesla, dintre care 55 aveau o vechime de sub doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, între 3 și 5 ani. Dacă le adăugăm și pe cele cumpărate în 2020, avem un volum total de 143 de automobile Tesla în circulație, în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
tesla romania
capitalizare