Nave rusești au furnizat în ultimele luni produse petroliere Coreei de Nord în largul mării

Nave rusești au furnizat în ultimele luni produse petroliere Coreei de Nord în largul mării
scris 30 dec 2017

Nave rusești au furnizat în ultimele luni produse petroliere Coreei de Nord, în largul mării, în ape internaționale, transferând încărcătura unor nave nord-coreene și astfel încălcând dispozițiile adoptate de Națiunile Unite, informează Reuters, citând surse europene.

Aceste transferuri au avut loc de cel puțin trei ori în octombrie și noiembrie, scrie News.ro

"Nave rusești au efectuat transferuri de produse petrochimice la cele nord-coereene, încălcând astfel sancțiunile ONU", a declarat o sursă citată sub protecția anonimatului.

O a doua sursă a confirma aceste transferuri, dar a precizat că nu există nicio dovadă a implicării Guvernului rus. "Nimic nu arată că Guvernul rus sprijină aceste transferuri, dar aceste nave ruse reprezintă un colac de salvare pentru nord-coreeni", a spus sursa menționată.

Un consorțiu condus de SoftBank a obținut acordul investitorilor Uber pentru preluarea a 20% din acțiunile companiei CITEȘTE ȘI Un consorțiu condus de SoftBank a obținut acordul investitorilor Uber pentru preluarea a 20% din acțiunile companiei

Afirmațiile sunt bazate pe informații din serviciile militare și pe imagini din satelit care arată nave rusești operând în larg.

Ministerul Afacerilor Externe și serviciile vamale rusești nu au comentat informațiile, în timp ce proprietarul unei nave bănuit de contrabandă a respins acuzațiile.

Furnizarea de produse petroliere este vitală pentr regimul de la Phenian, atât pentru economie, cât și pentru continuarea dezvoltării programelor de rachete balistice și dispozitive nucleare, care suscită preocuparea SUA și a aliaților din Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
nave rusesti
petrol
coreea de nord