Stockholm va fi primul oraș din Scandinavia cu autobuze autonome pe drumurile publice

Stockholm va fi primul oraș din Scandinavia cu autobuze autonome pe drumurile publice
scris 30 dec 2017

Autoritățile suedeze și-au dat acordul pentru funcționarea pe drumurile publice din Stockholm a primele autobuze autonome din Scandinavia, informează The Local.

În spatele operațiunii se află transportatorul suedez Nobina, care cooperează cu experți de la Ericsson, SJ, KTH, Klövern, Urban ICT Arena și primăria Stockholm, scrie News.ro.

“Aceasta este o decizie istorică care promovează dezvoltarea noilor tehnologii, importante pentru evoluția societății. Este nevoie de o cercetare extinsă și multe încercări pentru a dezvolta o rețea autonomă de trafic rutier într-un mod sustenabil și sigur”, a afirmat directorul Agenției Suedeze de Transport, Jonas Bjelfvenstam, potrivit publicației.

Ryanair vine din nou în România pentru angajări. Compania oferă 1.200 euro la instalare și alte avantaje, dar cere candidaților o anumită înălțime și să poată înota o distanță minimă CITEȘTE ȘI Ryanair vine din nou în România pentru angajări. Compania oferă 1.200 euro la instalare și alte avantaje, dar cere candidaților o anumită înălțime și să poată înota o distanță minimă

Autobuzele vor circula între mall-ul Kista și Victoria Tower din nordul capitalei Suediei. Traseul are o lungime de 1,5 kilometri, iar autovehiculele vor circula cu o viteză de 20 de kilometri pe oră cu ajutorul sistemelor GPS și a senzorilor.

Autobuzele nu au volan, dar vor putea fi manevrate manual în caz de nevoie. Un șofer se va afla mereu la bordul autovehiculelor pentru a prelua controlul în cazul unei situații de urgență. Accesul va fi gratuit, autobuzele vor putea transporta 12 pasageri odată și vor începe să circule de la mijlocul lunii ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
stockholm
autobuze autonome