Nepoata lui Ferdinand Porsche, înlocuită în Consiliul de Supraveghere VW AG de un puternic avocat de arbitraj

Nepoata lui Ferdinand Porsche, înlocuită în Consiliul de Supraveghere VW AG de un puternic avocat de arbitraj
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 feb 2023

Acționarii Volkswagen Group au decis numirea unui nou membru al Consiliului de Supraveghere al companiei, în locul rămas liber după decesul nepoatei celebrului Ferdinand Porsche. Noul membru este Gunther Horvath , un avocat de arbitraj internțional apropiat al familiei Porsche.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Wolfgang Porsche, cel mai influent membru al familiilor Porsche și Piech, care conduce activitățile grupului Volkswagen din poziția de președinte al Consiliului de Supraveghere, are încă un om de încredere în acest board, odată cu numirea lui Günther Horvath, unul dintre apropiații familiei, consilier pe probleme juridice și strategice, cunoscut avocat de arbitraj internațional și membru al consiliului de supraveghere al Porsche Holding SE de cinci ani.

TABEL Ieftiniri repetate și ridicate ale motorinei: reduceri de peste 10 bani/l la OMV Petrom, Lukoil, MOL și Rompetrol CITEȘTE ȘI TABEL Ieftiniri repetate și ridicate ale motorinei: reduceri de peste 10 bani/l la OMV Petrom, Lukoil, MOL și Rompetrol

Horvath a fost numit în cel mai înalt for al VW AG pe locul rămas vacant după decesul lui Louise Kiesling, care a decedat în luna decembrie. Ea era nepoata lui Ferdinand Porsche, fondatorul companiei care îi poartă numele și un element de legătură între diferitele grupări ale celor două familii.

Louise era considerată un excelent mediator, prezența ei în Consiliul de Supraveghere fiind în măsură să conducă de cele mai multe ori la soluțiile cele mai bune.

BMW, VW, Mercedes și Audi - acuzații grele cu amenzi pentru manipularea emisiilor la motoarele diesel. Șefii s-ar fi întâlnit în secret CITEȘTE ȘI BMW, VW, Mercedes și Audi - acuzații grele cu amenzi pentru manipularea emisiilor la motoarele diesel. Șefii s-ar fi întâlnit în secret

Gunther Horvath are 70 de ani și nu este membru al celebrei familii Porsche – Piech, dar este unul dintre oamenii de încredere al acestei familii, având poziții importante în mai multe fundații ale familiei.

El este austriac și a studiat dreptul în Austria și SUA, având o experiență în dreptul comercial de peste 4 decenii. A fost partener în firma internațională de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer, după care și-a fondat propria firmă de avocatură, Dr. Günther J. Horvath Rechtsanwalt GmbH, Viena.

Volkswagen a anunțat că board-ul a aprobat numirea lui în poziția rămasă liberă chiar înainte de aprobarea unor decizii importante ale companiei, legate de viitoarele planuri industriale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
porsche
piech