Nissan anunță că modelele noi de pe piețele cheie vor fi electrificate până la începutul anului 2030

Nissan anunță că modelele noi de pe piețele cheie vor fi electrificate până la începutul anului 2030
scris 28 ian 2021

Producătorul auto Nissan Motor a anunțat miercuri că toate vehiculele sale noi de pe piețele cheie vor fi parțial sau complet electrificate până la începutul anului 2030, într-o încercare de a îndeplini obiectivul privind zero emisii până în 2050, transmit Kyodo și Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Piețele cheie ale Nissan sunt Japonia, China, Statele Unite și Europa, scrie Agerpres.

Comisia Europeană a aprobat ajutoare în valoare de 2,9 miliarde de euro pentru industria bateriilor. Tesla și BMW, printre beneficiari CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a aprobat ajutoare în valoare de 2,9 miliarde de euro pentru industria bateriilor. Tesla și BMW, printre beneficiari

Astfel, compania va produce vehicule electrice mai competitive și mai eficiente, dezvoltând semnificativ bateriile, pentru a spori autonomia și a reduce timpul de reîncărcare. De asemenea, Nissan speră să îmbunătățească economia de combustibil la motoarele pe combustie folosind tehnologia e-Power.

Și alți producători auto din Japonia au accelerat planurile de electrificare. Până în 2025, Toyota Motor vrea să vândă anual cel puțin 5,5 milioane de vehicule electrificate sau jumătate din vânzările sale globale, iar Honda Motor are ca obiectiv electrificarea a două treimi din gama sa de vehicule până în 2030.

Japonia are ca obiectiv interzicerea vânzării de noi automobile echipate cu motoare pe benzină, în următorii 15 ani, a anunțat recent Guvernul de la Tokyo, conform unui plan prin care statul nipon vrea să ajungă la zero emisii de carbon.

Planul prevede stimularea vânzării de vehicule electrice, inclusiv modele hibride și vehicule cu celule de combustibil, până în jurul anului 2035. Pentru a accelera răspândirea automobilelor electrice, autoritățile de la Tokyo vor lua măsuri pentru reducerea costului la bateriile pentru vehicule cu mai mult de jumătate, până în 2030.

"Strategia verde" pentru stimularea creșterii economiei nipone vizează industria hidrogenului și sectorul auto, în vederea îndeplinirii angajamentului din octombrie al premierului Yoshihide Suga ce prevede că Japonia va atinge un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero până în anul 2050.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
modele electrice