Noi date - Avioanele europene sunt mai sigure ca niciodată. Risc de mortalitate zero

Noi date - Avioanele europene sunt mai sigure ca niciodată. Risc de mortalitate zero
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

Vești bune pentru cei cărora le este frică să zboare cu avionul: riscul unui accident pe zborurile europene este de 1 la 1,26 milioane, arată noile date.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele Raportului anual privind Siguranța Aviației Mondiale pentru 2023 arată că, numai în Europa, rata tuturor accidentelor s-a îmbunătățit de la 0,98 per milion în 2022 până la 0,48 accidente în 2023. Această statistică este semnificativ mai bună decât media pe cinci ani pe continent de 0,77 incidente la un milion, potrivit Euronews, citat de Rador Radio România.

VIDEO Parapete pe role, pe mai multe drumuri din România CITEȘTE ȘI VIDEO Parapete pe role, pe mai multe drumuri din România

Din 2018, Europa are un risc de mortalitate zero. Interesant este că majoritatea accidentelor înregistrate sunt din cauza defectării trenului de aterizare, care are loc atunci când partea mecanică a aeronavei nu funcționează bine.

Potrivit AITA, Europa este una dintre cele mai sigure zone, însă aviația continuă să facă pași mari în materie de siguranță în întreaga lume.

De fapt, majoritatea regiunilor au înregistrat o îmbunătățire a ratelor de accidente față de 2022, cu excepția Americii de Nord și a zonei Asia-Pacific. În ianuarie 2023, în Nepal s-a înregistrat un accident care s-a soldat cu 72 de morți.

În anul 2023 s-au înregistrat aproximativ 37 de milioane de zboruri, în creștere cu 17% față de anul precedent. În toate sectoarele, rata totală a accidentelor a fost de 0,80 per milion, adică un accident la fiecare 1,26 milioane de zboruri, aceasta fiind cea mai scăzută rată generală de mai bine de un deceniu.

ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni

Riscul de accidente mortale a scăzut și el semnificativ, mai ales în ultimii 5 ani.

Statistic, la acest nivel de siguranță, o persoană ar trebui să călătorească zilnic cu avionul timp de 103.239 de ani pentru a avea un accident mortal.

viewscnt
Afla mai multe despre
accident
avion
europa