Nou jucător: Elvețienii de la CEDES vor produce senzori auto la Sibiu: O altă piatră de hotar în istoria companiei

Nou jucător: Elvețienii de la CEDES vor produce senzori auto la Sibiu: O altă piatră de hotar în istoria companiei
scris 6 feb 2023

Compania elvețiană CEDES va produce senzori auto în România, viitoarea fabrică, pregătită să fie ridicată la Sibiu, urmând să fie a doua facilitate de producție a companiei la nivel european, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Elvețienii - unii dintre liderii industriei de senzori pentru lifturi și uși industriale - și-au început deja activitatea în România, odată cu înființarea sucursalei CEDES Hermannstadt, în ianuarie, operațiune pe care o prezintă ca fiind "o nouă piatră de hotar în istoria CEDES".

"Tudor Avram, care are o experiență solidă în dezvoltarea afacerilor în regiune, va înființa și administra noua locație. Acest pas va ajuta CEDES să-și optimizeze semnificativ logistica și procesele de producție", este mesajul companiei.

Proiectul este într-o fază incipientă. Potrivit datelor analizate de Profit.ro, producția va consta în echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și motoare (senzori).

Zara a început să taxeze cumpărătorii pentru returnarea achizițiilor online CITEȘTE ȘI Zara a început să taxeze cumpărătorii pentru returnarea achizițiilor online

Înființată în anul 1986, compania este unul dintre pionierii industriei de senzori, portofoliul dezvoltat de-a lungul timpului cuprinzând soluții pentru lifturi, uși industriale, rezidențiale sau pentru mijloace de transport precum autobuze, trenuri sau metrouri.  

Fondată de antreprenorii elvețieni Beat și Brigitte de Coi, compania a făcut parte în perioada 2015-2020 din grupul Assa Abloy, care a cedat-o însă fondului german de investiții capiton AG.

CEDES are circa 400 de angajați și sediul central (precum și un centru de cercetare-dezvoltare și singura unitate de producție din Europa) la Landquart, în Elveția. În 2019, compania raporta vânzări de 51 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cedes fabrică senzori