FOTO Investitorul legendar Michael Burry trimite un avertisment de un singur cuvânt

FOTO Investitorul legendar Michael Burry trimite un avertisment de un singur cuvânt
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2023

Investitorul legendar Michael Burry, imortalizat în filmul „The Big Short” din 2015, le-a transmis un avertisment cu un singur cuvânt urmăritorilor săi de pe Twitter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

„Vindeți” a scris acesta duminică pe platforma social media pe care folosește porecla de „Cassandra”, o referință la femeia din mitologia greacă căreia zeul Apollo i-a oferit darul de a prezice viitorul dar a blestemat-o ca nimeni să nu se încreadă în profețiile ei, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORA GRAFICE Profit record al OMV Petrom, de 2,1 miliarde euro, de aproape 2 ori mai ridicat decât precedentul, din 2013 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORA GRAFICE Profit record al OMV Petrom, de 2,1 miliarde euro, de aproape 2 ori mai ridicat decât precedentul, din 2013

Burry a șters ulterior postarea, cum face în mod regulat, însă a subliniat din nou importanța mesajului printr-o nouă postare cu o captură de ecran a postării inițiale.

FOTO Investitorul legendar Michael Burry trimite un avertisment de un singur cuvânt

Markets Insider notează că Burry își îndeamnă probabil urmăritorii să nu se lase înșelați de noua creștere a piețelor financiare americane în contextul în care indicele de referință S&P 500 a crescut cu 6,2% în luna ianuarie în timp ce Nasdaq Composite, în care intră acțiunile multor companii tech, cu 11%.

FOTO Investitorul legendar Michael Burry trimite un avertisment de un singur cuvânt

Pentru Nasdaq Composite acesta a fost cel mai bun randament înregistrat în prima lună a anului după ianuarie 2001.

Michael Burry pariază împotriva lui Elon Musk și a „Copacului cu bani al Wall Street”
Unele din companiile a căror valoare de piață s-a prăbușit pe bursă anul trecut au înregistrat cele mai mari creșteri la începutul lui 2023. De exemplu, acțiunile producătorului auto Tesla condus de Elon Musk au crescut cu 41% în ianuarie după o prăbușire istorică în 2022.

FTX provoacă o nouă prăbușire pe piața criptomonedelor CITEȘTE ȘI FTX provoacă o nouă prăbușire pe piața criptomonedelor

Tesla a fost în ianuarie compania cu al doilea cel mai bun randament din indicele S&P 500.

În același timp, fondul de investiții Ark Innovation al lui Cathie Wood, supranumită „Copacul cu bani al Wall Street”, a înregistrat în ianuarie 2023 cea mai bună lună din istoria sa. Anul trecut fondul de investiții al lui Wood a fost printre cele mai afectate de declinul Tesla.

Scion Asset Management, fondul lui Burry a plasat anul trecut pariuri atât împotriva Tesla, cât și a companiei lui Wood care investește puternic în acțiuni tech.

Declinul spectaculos înregistrat pe bursă în 2022 de numeroase companii americane din sectorul tech a venit în contextul în care Fed, banca centrală de la Washington, a majorat dobânzile de referință de la aproape 0 la peste 4% pentru a reduce rata istorică a inflației.

Însă investitorii par să își fi recăpătat încrederea în aceste companii, crezând că ultimele date privind scăderea inflației în SUA vor face Fed să taie dobânzile de referință pentru a încerca să evite intrarea în recesiune a economiei americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
michael burry
bursa