Nou traseu pentru autostrada Ploiești-Brașov

Nou traseu pentru autostrada Ploiești-Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că a fost decis un nou traseu pentru autostrada Ploiești-Brașov, iar costul variantei acceptate de CNAIR este de 4 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"S-a încheiat ultima ședință prin care s-a decis, și se va intra pe acest parcurs, traseul. Fără a acuza pe nimeni, nu poți pe 160 de km de autostradă să vii cu un cost de 8 miliarde de euro. Cam asta propunea, surpriză, aceeași companie care a făcut studiul de fezabilitate și proiectul pentru A7 și despre care vă spuneam mai devreme, că ei sunt cei care au câștigat în urmă cu vreo 2-3 ani licitația. Și au propus un traseu cu care eu nu cred că avem cum să fim de acord, pe 160 de km să ai un cost de 8 miliarde, pentru că nu poți să acoperi măcar din fonduri europene aceste costuri", a afirmat Grindeanu, potrivit Agerpres.

Grupul chinez Geely va deveni al treilea mare acționar la Aston Martin CITEȘTE ȘI Grupul chinez Geely va deveni al treilea mare acționar la Aston Martin

În context, ministrul a explicat că a solicitat refacerea traseului și găsirea unor soluții "mai realiste", iar CNAIR a acceptat o propunere care urmează să fie prezentată public și care are un cost de 4 miliarde de euro.

"Au venit cu o propunere pe care CNAIR a acceptat-o, care are ca și cost undeva la jumătate, 4 miliarde, care va fi prezentată și care sper eu să rămână finală", a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta s-a arătat convins că în toamnă CNAIR va putea scoate la licitație primul tronson al acestei autostrăzi, dar dinspre Brașov, în zona Codlea-Cristian-Ghimbav.

"Acolo e un nod care face legătura între diverse lucrări de infrastructură, acolo lucrurile sunt terminate și se poate scoate la licitație", a arătat ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada ploiești-brașov
cnair