Numărul de angajați din sectorul transporturilor aeriene de pasageri și de mărfuri al SUA a scăzut cu 29.000

Numărul de angajați din sectorul transporturilor aeriene de pasageri și de mărfuri al SUA a scăzut cu 29.000
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2020

Numărul de angajați din sectorul transporturilor aeriene de pasageri și de mărfuri al SUA a scăzut cu 29.000 în decursul lunii încheiate la jumătatea lunii octombrie, după expirarea restricțiilor guvernamentale referitoare la concedieri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul pentru Transporturi al SUA a anunțat că operatorii aerieni americane aveau 673.278 de angajați la jumătatea lunii octombrie, cu 81,749 mai puțini decât în martie, când cererea pentru călătorii a început să scadă putErnic din cauza pandemiei de coronavirus, scrie News.ro

DECIZIE CJUE în dosarul Star Taxi versus Primăria Capitalei: Aplicația este un serviciu al societății informaționale, nu de transport. Instanța națională va decide dacă obligația deținerii unui dispecerat era necesară CITEȘTE ȘI DECIZIE CJUE în dosarul Star Taxi versus Primăria Capitalei: Aplicația este un serviciu al societății informaționale, nu de transport. Instanța națională va decide dacă obligația deținerii unui dispecerat era necesară

Începând din martie, United Airlines  și-a redus forța de muncă cu 32%, respectiv cu 29.243 de angajați, iar Delta Air Lines cu 32%, sau cu 28.751 de angajați.

Industria transporturilor aerinene pierde încă miliarde de dolari pe lună din cauza cererii care este cu 60% mai scăzută față de anul trecut.

Delta a anunțat joi că se așteaptă la costuri de 12-14 milioane de dolari pe zi în trimestrul patru, pe fondul încetinirii cererii din cauza revenirii la creștere a cazurilor de Covid-19.

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat miercuri că susține un nou ajutor guvernammental pentru plata salariilor în sectroul transporturilor aeriene, de 20 de miliarde de dolari, care va ajuta la revenirea angajaților la serviciu.

Potrivit datelor guvernamentale, American Airlines și-a redus forța de muncă cu 18.262 de angajați, sau cu 17%, la 90.846, iar Southwest Airlines cu 6%, la 58.134.

viewscnt
Afla mai multe despre
concedieri
sua
companii aeriene