O asociere de 17 firme va realiza studiul de fezabilitate pentru Aeroportul Internațional Galați-Brăila

O asociere de 17 firme va realiza studiul de fezabilitate pentru Aeroportul Internațional Galați-Brăila
scris 7 dec 2022

O asociere de 17 firme a fost desemnată să realizeze studiul de fezabilitate pentru Aeroportul Internațional Galați-Brăila. Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, afirmă că de această investiție care ar putea beneficia sute de mii de oameni din Galați, Brăila, Vrancea, Buzău sau Republica Moldova.

”Un nou pas pentru ca visul gălățenilor și brăilenilor, acela de a avea un aeroport în această zonă, să devină realitate. Astfel, a fost încheiată procedura de licitație pentru Planul de investiții/Master Plan și Studiul de Fezabilitate, necesare pentru obiectivul de investiție «Realizarea Aeroportului Internațional Galați-Brăila», precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF. Pentru toate aceste expertize va lucra o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați”, a scris, pe Facebook, Costel Fotea, președinte al CJ Galați.

VIDEO Cum arată din dronă Autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea până la Curtea de Argeș. „Avans mediocru. Lotul nu e ușor, deși nu traversează relief accidentat” CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată din dronă Autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea până la Curtea de Argeș. „Avans mediocru. Lotul nu e ușor, deși nu traversează relief accidentat”

Pe lângă studiul de fezabilitate, asocierea formată din 17 firme se va ocupa și de proiectarea celor două terminale ale aeroportului, a instalațiilor electrice și de alarmare la incendiu sau a pistelor aeroportului, scrie News.ro.

”De asemenea, vor fi efectuate studii topografice, studii arheologice, studii  geotehnice, studii hidrogeologice, studii de mediu, studii obstacolare și hidrologice. Totodată, în cadrul aceluiași contract, se vor realiza și activități de proiectare pentru terminal cargo și de pasageri, proiectare piste, sisteme de instalații, sisteme de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu, instalații electrice și proiectare-relocare utilități. Pas cu pas, document cu document, lucrăm pentru ca la Galați să fie construit un aeroport internațional de persoane și mărfuri, de care ar putea beneficia sute de mii de oameni din Galați, Brăila, Vrancea, Buzău sau Republica Moldova”, a adăugat Fotea.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Județean Galați lucrează împreună cu Consiliul Județean Brăila, în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est și Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
galati
braila