O judecătoare din New York cere Tesla și SEC să explice acordul referitor la acuzațiile de fraudă

O judecătoare din New York cere Tesla și SEC să explice acordul referitor la acuzațiile de fraudă
scris 5 oct 2018

O judecătoare din New Nork a cerut directorului general al Tesla, Elon Musk, și Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC) să explice într-o declarație comună de ce ar trebui să aprobe acordul lor referitor la acuzațiile de fraudă aduse șefului producătorului de automobile electrice, transmite Reuters.

Acțiunile Tesla au scăzut joi cu aproape 5% în urma informației, scrie News.ro.

Judecătoarea Alison Nathan a spus că este o practică obișnuită pentru Tribunalul din districul sudic să solicite o declarație comună.

ANALIZĂ De ce cad vânzările Dacia pe cele mai mari piețe europene CITEȘTE ȘI ANALIZĂ De ce cad vânzările Dacia pe cele mai mari piețe europene

Tesla și Musk au acceptat plata unei amenzi de câte 20 de milioane de dolari în cadrul acordului cu SEC, referitor la un proces de fraudă deschis după ce Musk a anunțat pe Twitter, pe 7 august, că vrea să retragă Tesla de la bursă și că are finanțarea asigurată.

În cadrul acordului, Musk va demisiona din funcția de președinte al Tesla, dar va rămâne director general.

SEC a acuzat că Musk a înșelat investitorii cu tweet-urile sale și că de fapt nu avea nicio bază pentru afirmațiile sale.

”Curtea are datoria să se asigure că acordul propus este corect și rezonabil”, a scris judecătoarea Nathan în ordinul său.

Reprezentanții SEC și ai Tesla nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
sec