O nouă fabrică de baterii în Europa. Eurocell a ales Țările de Jos, pentru o investiție de 2 miliarde de dolari

O nouă fabrică de baterii în Europa. Eurocell a ales Țările de Jos, pentru o investiție de 2 miliarde de dolari
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 aug 2022

Compania Eurocell EMEA, un joint-venture anglo-coreean care confirmase în urmă cu mai multe luni intenția de a construi o gigafabrică de baterii în Europa, a anunțat că poartă discuții avansate cu autoritățile din Țările de Jos, pentru construcția unei unități în două etape, eliminând astfel alte țări vizate, printre care Marea Britanie și Spania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

O investiție inițială de 800 de milioane de dolari va fi realizată în Olanda de Eurocell EMEA, pentru prima etapă a unei fabrici de celule de baterii, care va demara la începutul anul viitor, după cum au anunțat reprezentanții companiei. Alte 1,2 miliarde dolari vor fi investite în etapa a doua, astfel că în 2025 uzina ar trebui să ajungă la 40 de milioane de celule anual.

„În politicile sale climatice, Țările de Jos subliniază ambiția de a conduce Europa în lupta împotriva încălzirii globale cu o strategie cuprinzătoare de reducere a emisiilor în toate industriile sale”, a declarat Nick Clay, Chief Commercial Officer, Eurocell EMEA. „Cu planuri de expansiune rapidă în Europa, Eurocell este încurajată de angajamentul pozitiv pe care l-am avut atât cu guvernul olandez, cât și cu agenția de investiții și dezvoltare NOM pentru Țările de Jos de Nord în ultimele luni. Pe măsură ce intrăm în etapele finale ale discuțiilor, suntem încrezători că vom putea confirma locația exactă a primei noastre gigafabrici europene în curând.”

Rezultate remarcabile în Europa pentru SUV-urile românești CITEȘTE ȘI Rezultate remarcabile în Europa pentru SUV-urile românești

Eurocell produce deja baterii în Coreea de Sud folosind noi tehnologii pentru celule de baterii, considerate revoluționare și mai eficiente decât actualele celule litiu-ion. Este vorba despre o combinație cu catod de nichel – mangan și anod de titanat de litiu. Printre calitățile sale se numără siguranța în caz de impact, o capacitate mare de încărcare rapidă, o plajă largă de temperaturi la care bateria rămâne performantă și un ciclu de viață foarte lung. Tehnologia folsită de Eurocell a fost criticată pentru densitatea mică de energie, care necesită volume mai mari ale celulelor și bateriilor.

Chiar dacă prima uzină de celule a Eurocell din Europa va fi în Țările de Jos, compania intenționează să multiplice modelul de uzină pe care îl are în Coreea de Sud în mai multe locații, astfel că este posibil ca alte investiții să fie anunțate ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica baterii
eurocell
emea
gigafactory