O primă victorie a echipei Ghosn - Kelly în războiul cu procurorii japonezi: Fostul director al Nissan - eliberat pe cauțiune. Președintele Renault nu are însă același tratament

O primă victorie a echipei Ghosn - Kelly în războiul cu procurorii japonezi: Fostul director al Nissan - eliberat pe cauțiune. Președintele Renault nu are însă același tratament

Greg Kelly

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 dec 2018

Greg Kelly, fostul director administrativ al Nissan, omul de încredere al lui Carlos Ghosn în Consiliul de Amdinistrație și complicele acestuia, potrivit procurorilor japonezi, la faptele de care Ghosn este acuzat, a fost eliberat din arest pe cauțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O primă victorie a echipei Ghosn - Kelly în războiul cu procurorii japonezi a fost înregistrată odată cu respingerea apelului depus de procurori la decizia instanței de a aproba eliberarea pe cauțiune a lui Greg Kelly, fost director și încă membru al board-ului Nissan.

Kelly a fost eliberat din închisoarea în care era arestat alături de Ghosn, însă fostul președinte al Nissan și încă președinte al Renault nu se poate bucura de același tratament. În timp ce Ghosn a fost acuzat de noi fapte și a primit un nou mandat de arestare de 10 zile, Kelly a rămas doar cu primele fapte, pentru care judecătorii au respins prelungirea mandatului anterior. În acest mod, Kelly a putut cere eliberarea pe cauțiune, suma fiind stabilită la circa 560 milioane de euro (70 milioane de yeni), sumă pe care Kelly a plătit-o cash, așa cum cerea decizia.

Directorul de origine americană se afla în arest din 19 noiembrie, când a fost ridicat de procurori împreună cu Carlos Ghosn.

Greg Kelly a transmis și o declarație, prin intermediul avăcatului său, în care afirmă că  nu a falsificat niciun document și va încerca să-și repare imaginea în fața judecătorilor. „Astăzi m-am întors în lumea de afară, după ce am plătit cauțiunea. Mă aștept ca judecata să-mi stabilească nevinovăția, să-mi repare reputația și să mă întorc la familie cât mai repede posibil”. Nu sunt încă publice condițiile cauțiunii, dar presa japoneză vorbește despre posibile interdicții de a părăsi Japonia și de a contacta oficiali ai Nissan.

VW și-a propus să câștige 1 miliard de euro din servicii de e-mobility, în primii 5 ani CITEȘTE ȘI VW și-a propus să câștige 1 miliard de euro din servicii de e-mobility, în primii 5 ani

Soția lui Kelly a transmis presei că soțul său este un om de onoare, care nu a făcut nimic ilegal, și că acesta a fost prins la mijlocul unor încercări de preluare a puterii în cadrul Nissan. Soția lui Kelly a mai spus că reprezentanți guvernamentali au făcut eforturi pentru ca fostul director al Nissan să se întoarcă acasă.

Reprezentanții Nissan au transmis poziția oficială, refuzând să comenteze eliberarea lui Kelly, dar amintind că există o investigație internă care a condus la descoperirea unor abuzuri făcute de Kelly și Ghosn, motiv pentru care consiliul de administrație a votat eliberarea celor doi din funcțiile pe care le aveau. Atât Greg Kelly, cât și Carlos Ghosn sunt în continuare membri ai Consiliului de Adminsitrație al Nissan, acest statut putând fi modificat doar prin votul acționarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
greg kelly
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi