Olanda intenționează să dea Rusia în judecată în legătură cu doborârea zborului MH17

Olanda intenționează să dea Rusia în judecată în legătură cu doborârea zborului MH17
scris 21 dec 2018

Guvernul olandez intenționează să intenteze o acțiune în justiție Rusiei, din cauza presupusei responsabilități a Moscovei în distrugerea zborului MH17, în contextul în care discuții pe această temă se află într-un impas, a anunțat joi ministrul olandez de Externe Stef Blok, relatează AFP.

Un avion de tip Boeing aparținând companiei malaysiene Malaysia Airlines, de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost atins în zbor, la 17 iulie 2014, în estul separatist prorus al Ucrainei. Cei 283 de pasageri de la bord - între care 196 de olandezi - și cei 15 membri ai echipajului au fost uciși cu toții, scrie News.ro.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre, din zona Brăila CITEȘTE ȘI Ministerul Transporturilor a emis autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre, din zona Brăila

Olanda și Australia, care numără multe victime în rândul pasagerilor uciși în această catastrofă aeriană, au acuzat în mod deschis Moscova, în mai.

La mai bine de șase luni de la această decizie, ”contactele diplomatice nu au permis încă să înceapă discuții cu privire la responsabilitatea Rusiei în legătură cu rolul său în distrugerea zborului MH17”, afirmă șeful diplomației olandeze Stef Blok într-o scrisoare transmisă Camerei Deputaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
olanda
rusia
mh17