Opel a prezentat noul model Astra

Opel a prezentat noul model Astra
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2015

Opel a prezentat noua generație a automobilului de clasă compactă Astra, înaintea premierei mondiale și lansării oficiale la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt, în luna septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astra este un model care înseamnă foarte mult pentru Opel pe piața românească. În anii din urmă, în România, Astra a fost fie primul, fie al doilea model în mixul vânzărilor Opel în România, cu un procentaj de aproximativ 25% din totalul vânzărilor. Din perspectiva importanței, noul Opel Astra are un rol bine definit pentru noi și își propune să fie placa turnantă a politicii comerciale", a declarat Cristian Milea, country manager pentru România în cadrul Opel Southeast Europe.

Începând din 1991, Astra este al doilea cel mai bine vândut automobil în Europa, concurând în segmentul compact, cel mai 'aglomerat' pe piața europeană, care reprezenta anul trecut 22,5% din piața auto de vehicule pentru pasageri, a precizat Victor Iova, product manager la Opel Southeast Europe.

Anul trecut, Astra a ocupat locul 4 în segmentul compact pe piața europeană, cu 230.000 de unități vândute, iar odată cu lansarea noului Astra Opel vrea să fie din nou pe podium, a afirmat Iovu.

Opel s-a bucurat de succes în clasa compactă încă din 1936. Peste 24 de milioane de autovehicule Opel Kadett și Opel Astra vândute reprezintă o cifră impresionantă și o performanță notabilă. Aliniate unul în spatele celuilalt, toate autovehiculele compacte Opel construite până acum ar depăși 100.000 km și ar crea o coloană de autovehicule care ar înconjura Ecuatorul de două ori și jumătate. Pe scurt, se poate spune că prin clasa compactă Opel a făcut în mod constant mobilitatea accesibilă în noi clase sociale și, după ce mobilitatea individuală a devenit parte din viața de zi cu zi, ultimele generații au făcut acesibile tehnologiile și inovațiile din segmente superioare.

Noua generație Astra se bazează pe o arhitectură ușoară complet nouă, este propulsată exclusiv de motoare de ultimă generație și oferă funcții care anterior erau disponibile doar la nivelul clasei superioare.

În funcție de model și de nivelul de echipare, noul Astra va fi cu până la 200 kg - dar cel puțin 120 kg - mai ușor decât predecesorul său. Arhitectura complet nouă a vehicului joacă un rol major în reducerea greutății. Fiecare componentă are un design compact și integrează materiale ușoare. Sub capota fiecărui nou Astra va putea fi găsit un membru al portofoliului complet nou de motoare. Puterile variază de la 70 kW / 95 CP la 147 kW / 200 CP.

Noua generație a modelului Opel Astra va ajunge în showroom-urile din România în luna noiembrie 2015. Versiunea în patru uși a actualei generații nu mai poate fi comandată în România și vor fi comercializate în continuare doar mașinile aflate în stoc, break-ul va putea fi comandat până la finalul anului, iar versiunea cu cinci uși rămâne în continuare în vânzare.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
opel astra
salonul auto de la frankfurt