Operatorul feroviar Deutsche Bahn, care activează și în România, vrea să angajeze 21.000 de persoane în acest an

Operatorul feroviar Deutsche Bahn, care activează și în România, vrea să angajeze 21.000 de persoane în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2022

Compania germană de căi ferate Deutsche Bahn și-a anunțat] intenția de a angaja, cel puțin, 21.000 de persoane în acest an, dintre care 5.200 de stagiari, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania deținută de statul german caută în special 770 de dispeceri, 740 de mecanici de locomotivă și 740 de tehnicieni în electronică, a declarat un reprezentant de la Deutsche Bahn pentru cotidianul “Bild”.

VIDEO Primul tronson din Autostrada de Centură a Capitalei care ar putea fi gata chiar de anul acesta. Cum arată acum CITEȘTE ȘI VIDEO Primul tronson din Autostrada de Centură a Capitalei care ar putea fi gata chiar de anul acesta. Cum arată acum

“Simțim că concurența pe piața muncii se intensifică și, prin urmare, vom pregăti un număr și mai mare de persoane”, a declarat pentru “Bild” Martin Seiler, membru al consiliului de administrație al Deutsche Bahn, arată Știrile Pro TV.

Cifra de 21.000 de persoane a fost confirmată și de un purtător de cuvânt de la Deutsche Bahn intervievat de DPA.

Chiar dacă și în 2021 Deutsche Bahn a angajat 22.000 de persoane, operatorul feroviar pierde mai multe mii de angajați în fiecare an, în principal ca urmare a ieșirii la pensie.

Deutsche Bahn a subliniat că are nevoie în fiecare an de aproximativ 2.000 de noi mecanici de locomotivă.

În total, numărul de angajați ai Deutsche Bahn a crescut cu 2.000 de persoane în 2021, după o creștere cu 5.000 de persoane în 2020. Grupul Deutsche Bahn are aproximativ 220.000 de angajați numai în Germania.

În România operează DB Cargo Romania, membră a grupului Deutsche Bahn AG, lider de piață în domeniul transportului feroviar.

Prezenți pe piața din România din anul 2000, echipa DB Cargo Romania este alcătuită astăzi din peste 700 de angajați care asigură, prin cele 60 de locomotive și peste 3000 de vagoane dispuse pe întreaga rețea feroviară din țară, transporturi naționale și internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bahn
angajari