Orban: Guvernul va îngheța valoarea punctului de amendă și pentru anul viitor, dar calculul trebuie schimbat

Orban: Guvernul va îngheța valoarea punctului de amendă și pentru anul viitor, dar calculul trebuie schimbat
scris 10 dec 2019

Guvernul va continua să înghețe valoarea punctului de amendă pentru șoferi pentru anul viitor, dar calculul trebuie schimbat, având în vedere că această relație între punctul de amendă și salariul minim pe economie nu este "soluția care să se poată aplica", a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

"Am luat decizia să facem și noi ceea ce au făcut Guvernele anterioare, dar cu siguranță trebuie schimbat acest sistem. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim. Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă", a declarat Ludovic Orban, marți, întrebat dacă punctul de amendă va fi crescut odată cu creșterea salariului minim, scrie Agerpres.

VIDEO 6 persoane au murit în urma unui atac armat într-un spital din Cehia CITEȘTE ȘI VIDEO 6 persoane au murit în urma unui atac armat într-un spital din Cehia

Premierul a precizat că măsura se va aplica pentru anul viitor.

În decembrie 2017, amenzile pentru șoferi, corelate cu salariul minim pe economie, au fost înghețate de Guvern, pentru a evita creșterea acestora, măsură menținută până astăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
punct de amenda
ludovic orban