Osamu Masuko, fostul președinte al Mitsubishi, a murit la scurt timp după ce a demisionat

Osamu Masuko, fostul președinte al Mitsubishi, a murit la scurt timp după ce a demisionat

Osamu Masuko, alături de fostul președinte Nissan, Carlos Ghosn, la intrarea în Alianță

scris 31 aug 2020

Mitsubishi Motors a anunțat că fostul președinte Osamu Masuko a murit în urmă cu câteva zile, însă familia nu a adorit să facă public evenimentul. Masuko demisionase în urmă cu câteva săptămâni din funcție, din motive de sănătate.

Osamu Masuko, cel care a condus Mitsubishi Motors timp de 15 ani, a murit la vârsta de 71 de ani, la numai trei săptămâni după ce a demisioant din funcție. Mitsubishi trece printr-o perioadă dificilă și a început să implementeze un plan strict de reducere a cheltuielilor și redresare financiară.

Compania a anunțat că decesul s-a produs pe 27 august, cauza fiind o insuficiență cardiacă, iar în acest weekend au avut loc funerariile, doar în familie, într-o atmosferă discretă.

Takao Kato, președinte interimar, a transmis mulțumiri celor care au trimis mesaje și a precizat că nu va fi ținută nicio ceremonie funerară în cadrul companiei, aceasta fiind dorința fostului președinte Masuko, înainte de a muri.

Fiat a anunțat furnizorii că va trece pe platforma PSA, cu modelele de clasă B CITEȘTE ȘI Fiat a anunțat furnizorii că va trece pe platforma PSA, cu modelele de clasă B

Osamu Masuko a fost numit președinte al Mitsubishi în 2005, reușind să parcurgă în fruntea companiei nipone o perioadă dificilă, apoi să coordoneze parteneriatul cu Nissan și cu Renault. În mandatul lui, Mitsubishi a lansat unul din primele automobile electrice din lume, i-MiEV, dar și primul SUV plug-in hibrid din lume, Outlander. În 2016 s-a ocupat de negocierile privind relația cu Nissan, care cumpărase un pachet de 34% din acțiuni. Prin această tranzacție, Mitsubishi a devenit membru al alianței Renault – Nissan, care a adăugat la nume și marca japoneză.

După demisia anunțată pe 7 august, poziția de președinte a fost preluată temporar de CEO-ul Takao Kato, în timp ce Masuko își păstrase o poziție de consultant special.

În luna mai, Renault, Nissan și Mitsubishi au anunțat un noul model de cooperare în afaceri, pentru reducerea costurilor, sporirea competitivității și profitabilității, conform unei noi scheme a alianței. Printre deciziile luate în cadrul acestui plan, se numără cea prin care Mitsubishi își diminuează la maxim activitatea în Europa. Marca a anunțat deja că nu mai lansează modele noi pe continentul European.

viewscnt
Afla mai multe despre
osamu masuko
mitsubishi
alianța renault nissan mitsubishi
deces masuko