Parisul limitează viteza autovehiculelor la 30 km/h

Parisul limitează viteza autovehiculelor la 30 km/h
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2021

Autoritățile franceze speră că străzile din Paris vor deveni mai sigure, mai liniștite și mai puțin murdare când o nouă limită de viteză, de 30 kilometri pe oră, a intrat în vigoare pentru șoferii din capitala Franței, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Municipalitatea locală dorește să încurajeze mersul pe jos, deplasările cu bicicleta și folosirea transportului public, a declarat viceprimarul David Belliard pentru postul radiofonic Franceinfo. Noua limită de viteză ar putea contribui și la reducerea poluării, a zgomotului și a numărului accidentelor grave, a mai spus oficialul francez.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"Aceasta nu este o măsură adoptată împotriva mașinilor", a precizat David Belliard.

Limita de 30 km/h se aplica deja pentru aproximativ 60% din zona Parisului, dar ea acoperă de acum suprafața întregului oraș. Totuși, câteva artere rutiere majore, precum Bulevardul Champs Elysees, vor fi exceptate de la această regulă, iar limita de viteză va rămâne în cazul lor fixată la 50 km/h, scrie Agerpres.

"Vrem să limităm (vehiculele) doar pentru călătoriile esențiale", a mai spus David Belliard.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, care a câștigat în 2020 un al doilea mandat de șase ani, a construit mai mulți kilometri de piste noi pentru biciclete, a interzis mașinile vechi cu motoare diesel și a transformat cheiurile Senei în spații exclusiv pietonale. De asemenea, ea dorește să reducă spațiile de parcare din oraș, încercând să limiteze astfel traficul rutier în capitala Franței.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Reprezentanții Municipalității pariziene au spus că polițiștii locali vor fi mai îngăduitori în ceea ce privește respectarea noii limite de viteză în următoarele câteva săptămâni. Și alte orașe din Franța, precum Bordeaux, Strasbourg și Toulouse, au adoptat limita de viteză de 30 de kilometri pe oră. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
paris