Perfecte pentru România: Mașinile Mercedes-Benz echipate cu funcții Car-to-X trimit în cloud și primesc informații despre gropi și bumpere de viteză

Perfecte pentru România: Mașinile Mercedes-Benz echipate cu funcții Car-to-X trimit în cloud și primesc informații despre gropi și bumpere de viteză
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 aug 2021

Trei milioane de automobile Mercedes-Benz vor putea fi actualizate pentru a putea detecta noi pericole pentru șofer și pentru mașină, pe baza unor tehnologii inovatoare care cresc funcțiile de tip Car-to-X.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz a finalizat implementarea de noi funcții Car-to-X pe modelele sale de ultimă generație, care permit recunoașterea de găuri în asfalt ce pot pune în pericol pasagerii, dar și calmatoarele de viteză (bumpere) ce nu sunt observate la timp de șofer. Noile modele C Class și S Class, precum și modelul electric EQS pot detecta aceste tipuri de pericole care pot duce la deteriorarea mașinii și la accidentarea celor din mașină.

Sistemul funcționează cu ajutorul senzorilor amplasați pe șasiu care detectează evenimentele de acest tip, în cazul în care funcția Car-to-X este activată, informația fiind trimisă în cloud, împreună cu coordonatele pericolului, apoi fiind distribuită către toate modelele care pot primi astfel de informații din cloud. Pericolul este afișat pe navigația vehiculelor din zonă în mai puțin de 10 secunde de la momentul la care prima mașină a traversat un astfel de obstacol.

Modelele care pot primi astfel de informații sunt cele produse după 2016, fiind estimate la aproximativ 3 milioane de autovehicule Mercedes-Benz. Acestea trebuie să fie incluse de proprietari într-un cont Mercedes me, iar funcția Car-to-X să fie activată. Mesajul primit de șofer este „Eveniment de trafic în față!”, pentru modelele mai vechi, și „Atenție, groapă!” pe modelele de ultimă generație. Mesajele sunt disponibile în 36 de limbi, inclusiv în limba română.

VIDEO Audi a prezentat vehiculul concept Skysphere, care îmbină tehnologii de tipul Batmobile cu caracteristici de design agresive CITEȘTE ȘI VIDEO Audi a prezentat vehiculul concept Skysphere, care îmbină tehnologii de tipul Batmobile cu caracteristici de design agresive

Funcția Car-to-X a fost dezvoltată de Mercedes-Benz cu ajutorul propriilor ingineri, fiind testată în mai multe centre ale companiei. Modelele care sunt folosite pentru detectarea de astfel de pericole au la bază senzori care detectează modificări bruște ale suspensiei, dar și diferențe de comportament între cele două punți ale mașinii.

Sistemul Car-to-X mai transmite mesaje în cloud și în cazul altor evenimente, de la defecțiunile tehnice, la accidente, în cazul simplei aprinderi a luminilor de avarii, suprafețe acoperite cu gheață, ploaie puternică, ceață, drumuri în lucru, frânări bruște ale participanților la trafic, toate acestea fiind utilizate apoi pentru informarea celorlalți șoferi.

Mercedes-Benz a investit în dezvoltarea de tehnologii de comunicații de tip Car-to-X în urmă cu mai bine de un deceniu, primele funcții fiind introduse în 2016. Serviciul Car-to-X este disponibil gratuit în primii trei ani de utilizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
car to x
comunicatii masini cloud