CFR Călători suplimentează vagoanele mai multor garnituri de tren care pleacă către litoral

CFR Călători suplimentează vagoanele mai multor garnituri de tren care pleacă către litoral
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2021

CFR Călători suplimentează vagoanele mai multor garnituri de tren care pleacă din Gara de Nord și din alte mari orașe către litoral. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Având în vedere afluxul de călători care se înregistrează în continuare către litoralul Mării Negre, CFR Călători a luat măsura ca trenurile cu plecare în dimineața zilei de 16 august 2021, să fie suplimentate cu vagoane pentru a răspunde cerințelor de trafic. Astfel, trenurile RE 8005, IR 1922, IR 1983, IR 1994 din București Nord spre litoral, mâine dimineață - 16 august, vor fi compuse la capacitatatea maximă admisă din punct de vedere tehnic, ceea ce înseamnă 1100-1400 locuri la fiecare tren. De asemenea, sunt suplimentate și celelalte trenuri din marile orașe care circulă spre litoral. De exemplu, dinspre Moldova la trenurile care asigură legătura directă sunt disponibile aproximativ 2500 locuri”, transmite CFR Călători.

FOTO Scandal la CFR - Un angajat reclamă condițiile în care sunt nevoiți să se odihnească șefii de tren. \ CITEȘTE ȘI FOTO Scandal la CFR - Un angajat reclamă condițiile în care sunt nevoiți să se odihnească șefii de tren. "Alte funcții freacă duda!". Cercetat disciplinar

Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, compania recomandă pasagerilor să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să își cumpere legitimațiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuție: online de pe www.cfrcalatori.ro; din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”; de la automatele de vânzare bilete din gări; dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gările CFR și distribuitori autorizați (agenții de turism), scrie News.ro.

CFR Călători afirmă că face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităților de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare.

”Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot aparea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul șinei și a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalațiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali”, susține compania.

De asemenea, precizează că, pentru derularea traficului în condiții de siguranță, în contextul posibilității apariției avertizărilor meteo locale emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată. Aceasta este o măsură obligatorie pentru siguranța traficului feroviar, aplicată de majoritatea administrațiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

Recomandările CFR Călători pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de temperaturi ridicate

  • să se hidrateze permanent și să aibă cel puțin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.
viewscnt
Afla mai multe despre
cfr călători
gara de nord
litoral
trenuri