Peugeot va aduce muncitori polonezi și spanioli la o uzină din nordul Franței

Peugeot va aduce muncitori polonezi și spanioli la o uzină din nordul Franței
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2020

Grupul auto francez PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroën și Opel) va aduce muncitori de la o uzină de-a sa din Polonia pentru a consolida echipele de la uzina din Hordain, nordul Franței, o măsură criticată joi de sindicatele franceze, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna următoare va ajunge un prim contingent de 120 de salariați polonezi de la uzina de la Gliwice, unde este produs modelul Opel Astra, cărora li se vor adăuga alți 150 de colegi după încă o săptămână, toți pentru un contract pe trei luni. Muncitorii polonezi vor fi găzduiți de compania PSA în regiunea învecinată uzinei și plătiți potrivit contractului colectiv de muncă pe ramură din Franța, a informat conducerea companiei.

Obiectivul este aducerea unui număr suplimentar de 531 de salariați pentru a produce, începând din luna iulie, în trei schimburi, față de două în prezent, și a onora comenzile care sunt preconizate să se ridice la aproximativ 30.000 de utilitare, scrie Agerpres.

Romcargo, operatorul celui mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanța, a ieșit din insolvență și pregătește redeschiderea unei linii de curse regulate de feribot pe relația cu Turcia și Rusia CITEȘTE ȘI Romcargo, operatorul celui mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanța, a ieșit din insolvență și pregătește redeschiderea unei linii de curse regulate de feribot pe relația cu Turcia și Rusia

"Grupul a decis să acorde această activitate salariaților săi", se justifică producătorul auto, precizând că 80% dintre angajații uzinei sale din Polonia sunt în șomaj parțial. "Reluarea activității nu se face la fel la toate uzinele", subliniază conducerea grupului PSA, precizând că această strategie nu este destinată realizării de economii. PSA a mai informat că la uzina din nordul Franței vor veni și salariați de la uzina sa din Zaragoza (Spania).

viewscnt
Afla mai multe despre
peugeot
muncitori