Planul lui Firea: 80 de tramvaie suspendate pe ruta București-Măgurele și în zona de nord a Capitalei

Planul lui Firea: 80 de tramvaie suspendate pe ruta București-Măgurele și în zona de nord a Capitalei
scris 13 mar 2018

Primarul Capitalei Gabriela Firea vrea să implementeze un proiect de tip monorail, cu tramvaie suspendate pe ruta București-Măgurele și în zona de nord a Capitalei, spre Ploiești. Firea spune că deja au fost făcute demersuri tehnice în acest sens, iar lucrările vor fi începute „într-o perioadă scurtă de timp”.

„Într-o perioadă scurtă de timp, am început deja pregătirile tehnice, vom demara lucrările pentru o linie de tip monorail, este vorba despre tramvai suspendat. Este vorba despre 80 de tramvaie suspendate, care vor fi implicate în acest concept. O rută București-Măgurele  și București, în zona de nord, spre Ploiești”, a declarat marți primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul seminarului „Împreună pentru dezvoltare durabilă - Dezvoltarea regiunii București-Ilfov”, organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Secretariatului General al Guvernului.

Firea a prezentat și principalele proiecte incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) începute deja sau care urmează să fie începute, precum construirea unui nod intermodal lângă pasajul Domnești, extinderea la patru benzi și implementarea unei linii de tramvai rapid prin Prelungirea Ghencea până la Centură. De asemenea, Firea a mai spus că luna viitoare va începe construirea parcării de tip park&ride de la capătul Șoselei Pantelimon, lângă hipermarketul Cora., scrie News.ro

„Acest concept va fi extins la toate ieșirile din București la intersecția Șoselei de Centură cu A1, A2, A3, DN1, până la DN7”, a adăugat Firea.

Primarul Capitalei a vorbit și despre necesitatea introducerii transportului urban pe cale ferată, așa cum este utilizat de „marile aglomerări urbane din Europa”.

Rechemare în România pentru 1.700 de vehicule Mercedes-Benz, în scandalul airbagurilor ce se deschid singure. La nivel global, au fost rechemate peste 400.000 de mașini CITEȘTE ȘI Rechemare în România pentru 1.700 de vehicule Mercedes-Benz, în scandalul airbagurilor ce se deschid singure. La nivel global, au fost rechemate peste 400.000 de mașini

„Pasul următor va fi construirea unei stații de căi ferate în aceste locații și introducerea transportului local de călători pe centura feroviară.  Trasportul urban pe calea ferată este utilizat în marile aglomerări urbane din Europa, în timp ce rețeaua ferată din București stă neultilizată de aproape 30 de ani”, a mai spus Firea.

Edilul a vorbit și despre cele 400 de autobuze noi Euro 6 pentru care s-a încheiat de curând licitația, precizând că, după declararea câștigătorului, ceilalți participanți au depus contestații.

„Suntem în perioada legală de rezolvare a contestațiilor. Sperăm să se finalizezea cât mai curând această pricedură și să semnăm contractul”, a sublinait Firea.

La eveniment au participat și prefectul Capitalei, Adrian Petcu, prefectul județului Ilfov, Marius Ghincea, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, precum și coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, László Borbély.

viewscnt
Afla mai multe despre
firea
bucuresti
monorail