Podul rutier de la Cernavodă va intra în reabilitare. Autoritățile promit că nu vor fi impuse restricții de circulație în timpul sezonului estival

Podul rutier de la Cernavodă va intra în reabilitare. Autoritățile promit că nu vor fi impuse restricții de circulație în timpul sezonului estival

Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

scris 12 feb 2021

Podul rutier de la Cernavodă va fi reabilitat, valoarea lucrărilor fiind de aproape 67 de milioane de lei, iar perioada de execuție de 24 de luni. Autoritățile au anunțat că nu vor fi impuse restricții de circulație în timpul sezonului estival.

Ministerul Transporturilor a anunțat vineri, că în prezența ministrului Cătălin Drulă, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Maristar Com SRL au semnat contractul pentru „Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă”, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, scrie News.ro.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Conform termene.ro, compania Maristar este controlată de Mugurel Cristian Stancu, firma, din Dâmbovița, fiind implicată atât în proiecte imobiliare, cât și în deschiderea unui restaurant în Ploiești și a 3 saloane de evenimente.

Tot luna aceasta, firma a câștigat proiectarea și execuția podului peste râul Dâmbovița, pe DN 73.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a afirmat că a solicitat ca în timpul sezonului estival să se evite impunerea unor restricții de circulație și îngreunarea traficului.

”Prin semnarea acestui contract îmi doresc ca în cel mai scurt timp să nu ne mai confruntăm, când mergem spre litoral, cu problemele de pe partea carosabilă a Podului de la Cernavodă. I-am cerut antreprenorului să își facă treaba eficient, deoarece  CNAIR va verifica în permanență calitatea lucrărilor. Nu ne permitem să mai fie făcute lucrări de mântuială, iar, după prima ploaie sau ninsoare, să ne trezim cu gropi în carosabil. Totodată, i-am cerut antreprenorului să aibă în vedere ca, în perioada sezonului estival, să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricții de circulație și îngreunarea traficului”,  a precizat ministrul Cătălin Drulă.

În cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

CITEȘTE ȘI Cere Oferta Renault TRAFIC Furgon pentru afacerea ta! Ai garanție extinsă 400.000 KM

Contractul este în valoare de 66,847,689.39 de lei fără TVA. Are finanțarea asigurată din fonduri europene nerambursabile și o perioadă de execuție de 24 de luni și de garanție de 60 de luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernavodă
pod