VW și Microsoft, parteneriat pentru dezvoltarea unei platforme dedicată vehiculelor autonome

VW și Microsoft, parteneriat pentru dezvoltarea unei platforme dedicată vehiculelor autonome
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 feb 2021

Volkswagen Group a anunțat o nouă decizie privind viitorul diviziei Car.Software, după ce anul trecut a transformat-o în companie. Dezvoltarea sistemului de operare al mașinilor fără șofer, autonome, din întreg grupul auto, va fi realizată împreună cu Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma dedicată conducerii autonome ale Volkswagen va fi construită împreună cu Microsoft, după cum a anunțat compania, care va funcționa în cloud, pe baza tehnologiei Microsoft Azure. Platforma denumită Volkswagen Automotive Cloud va putea astfel să dezvolte, să testeze și să opereze funcțiile vehiculelor autonome.

Volkswagen și Microsoft au demarat un parteneriat încă din 2018, pentru dezvoltarea de activități în cloud, pentru servicii digitale și de mobilitate.

„Pe măsură ce transformăm VW Group într-un furnizor de mobilitate digitală, căutăm să continuăm creșterea eficienței dezvoltării de software. Construim Automated Driving Platform cu Microsoft pentru a simplifica munca dezvoltatorilor noștri printr-un mediu scalabil. Prin combinarea experienței noastre în dezvoltarea soluțiilor de conducere conectată cu cunoștințele de cloud și inginerie de programe ale Microsoft, vom accelera livrarea de servicii de mobilitate sigure și confortabile.”, a declarat Dirk Hilgenberg, CEO al diviziei Car.Software Organisation, din cadrul VW Group.

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

Sistemele de ADAS (automatizare a asistenței de siguranță) și AD (conducere autonomă) vor putea fi mai rapide, astfel că ar putea să îmbunătățească siguranța pasagerilor și să reducă ambuteiajele pe șosele. Acestea vor funcționa la capacitate maximă cu ajutorul sistemelor de clacul de mare putere, care sunt capabile să analizeze într-un timp sucrt cantități mari de date, cum sunt cele privind starea drumurilor sau datele meteo. Sistemele de machine learning vor lucra de asemenea cu comportamentele șoferului sau cu dispozitivele de detectare a obstacolelor, pentru a oferi o experiență de condus superioară.

Volkswagen anunță că va investi 27 de miliarde de euro în digitalizare și creșterea proporției de software dezvoltat in house de la 10%, la 60%. Rolul principal îl are Car.Software Organisation, divizia care s-a desprins de companie și a devenit anul trecut companie.

După cum arată informațiile transmise de VW, primele flote de teste care vor utiliza platforma VW Automotive Cloud, la care compania lucrează cu Microsoft de trei ani, vor ajunge pe șosele chiar în acest an, iar producția de serie ar putea începe în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
microsoft
masini autonome
platoforma cloud
vehicule conectate