FOTO Prima imagine cu a patra generație Skoda Fabia

FOTO Prima imagine cu a patra generație Skoda Fabia
scris 12 feb 2021

Skoda a publicat prima imagine cu noua generație Fabia, cel mai vechi model din gama constructorului ceh și care urmează să fie lansată luna viitoare.

Noua Skoda Fabia reprezintă o provocare pentru marca cehă, într-un context în care concurența este tot mai strânsă pe segmentul din care face parte. A patra generație a subcompactei Fabia a fost dezvoltată pe platforma modulară a grupului, MQB, dar pe specificațiile A0, entry level. Este o premieră pentru acest model, iar accesul la această platformă asigură prezența tuturor tehnologiilor regăsite pe modelul Polo, de exemplu, într-o variantă similară sau simplificată, standard sau opțional.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

Prima imagine publicată de Skoda cu noul model, o fotografie de tip teaser, arată o siluetă fluidă a mașinii, ceea ce înseamnă că atât VW Polo, cât și celelalte autoturisme din segmentul B din Europa vor avea probleme, și aici includem și noua generație Dacia Sandero, care se bucură în acest moment de un real succes pe piețele europene.

Cei de la Skoda spun că noua Fabia va fi mai mare în dimensiuni decât vechea generație, ceea ce înseamnă mai mult spațiu pentru pasageri, dar și un portbagaj mai voluminos, după cum precizează compania, cu 50 de litri în plus. De asemenea, platforma aduce, ca și în cazul lui Sandero, un comportament mai bun pe șosea, grație unei structuri mai rigide, cu suspensii de nouă generație.

Dacia Bigster - unul din cele 7 modele ale proiectului P13X, între care și noul Duster, Lada Niva și un SUV Renault. „Le vom spune celor de la Dacia că nu pot merge în segmentul D, vor trebui să aștepte!” CITEȘTE ȘI Dacia Bigster - unul din cele 7 modele ale proiectului P13X, între care și noul Duster, Lada Niva și un SUV Renault. „Le vom spune celor de la Dacia că nu pot merge în segmentul D, vor trebui să aștepte!”

Deloc întâmplător, și în cazul Fabia informațiile oficial evorbesc numai despre motoare pe benzină, motivul fiind similar cu cel care i-a determinat pe cei de la Renault să renunțe le propulsoarele diesel de pe modelele Dacia. Este vorba despre noile norme de emisii Euro 6d, care ar fi solicitat noi investiții într-o tehnologie care în foarte scurt timp va fi istorie, într-un segment în care fiecare euro cheltuit contează enorm pentru prețul final al mașinii.

Alte detalii oferite de constructor sunt cele referitoare la cutia de viteze, care poate fi una manuală sau automată de tip DSG, ceea ce reprezintă un mare pas pentru acest model.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Skoda Fabia a fost al cincilea model ca volum de vânzări, în 2020, în portofoliul mărcii, în condițiile în care cel mai vândut model a fost Octavia, iar pe locurile următoare s-au situat cele trei SUV-uri. Fabia a depășit cu cele 105.500 unități vândute limuzina Superb, dar a avut un volum mai mic decât Rapid și Scala, cumulat (peste 140.000 unități).

FOTO Prima imagine cu a patra generație Skoda Fabia

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
fabia
foto noua fabia
lansare skoda fabia