Polestar 3, primul SUV al mărcii suedeze Volvo

Polestar 3, primul SUV al mărcii suedeze Volvo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iun 2021

Polestar, marca premium electrică a companiei suedeze Volvo, a anunțat că va produce în SUA primul său SUV, numit Polestar 3.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

După ce a lansat cu succes primele două modele, pe piețele globale, Polestar pregătește lansarea celui de-al treilea model, un SUV complet electric. Compania a anunțat și locul de producție, uzina Volvo din Ridgeville, Carolina de Sud, din SUA. Mașinile asamblate aici vor fi destinate pieței locale, în timp ce, pentru celelalte piețe, SUV-ul va fi produs împreună cu celelalte modele, în China.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Polestar transmite că, odată cu intrarea în producție a SUV-ului în uzina din SUA, marca devine „cu adevărat globală”, având unități de producție în China și SUA, cele mai mari piețe auto ale lumii, precum și un centru de distribuție, împreună cu sediul central în Suedia.

„Polestar 3 va fi fabricat în American, pentru clienții noștri americani”, a declarat Thomas Ingelath, CEO al mărcii deținute de grupul Geely, proprietarul Volvo.

Pentru a-și extinde activitățile din SUA, Polestar va deschide aproximativ 25 de showroom-uri, numite de ei spații de retail, chiar în acest an. „Spațiile” vor oferi oportunitatea clienților să testeze mașinile, dar și servicii de ridicare și predare a mașinilor pentru service, precum și servicii mobile pentru clienți, acolo unde nu există showroom-uri în apropiere.

Polestar este una dintre cele mai tinere mărci din lume, lansată cu succes pe piață în 2017, când a fost lansat primul model, un hibrid de lux. Primul model complet electric, Polestar 2, este tot mai cerut de clienți în toată lumea, atât în Europa, cât și în China. Uzina în care va fi produs în SUA a fost deschisă de Volvo în 2018.

Noul model de business al industriei auto: Volkswagen vrea să închireze cu ora mașinile autonome și să facă sute de milioane din actualizarea de software CITEȘTE ȘI Noul model de business al industriei auto: Volkswagen vrea să închireze cu ora mașinile autonome și să facă sute de milioane din actualizarea de software

„Producția din SUA va reduce timpul de livrare și de asemenea impactul asupra mediului asociat cu transportul vehiculelor în jurul lumii. Va avea chiar și un impact pozitiv asupra prețului lui Polestar 3”, a transmis Dennis Nobelius, COO al mărcii Polestar. „Toate astea vor face marca și mai competitivă pe o piață americană critică”.

Polestar a fost dezvoltat pe aceeași platformă folosită pentru vehiculele electrice ale Volvo, va folosi sistemul de oeprare Androit Automotive OS și va dispune de cele mai noi tehnologii de conducere autonomă. Startul producției ar trebui să fie dat în 2022, în timp ce prezentarea oficială este pregătită pentru acest an.

Compania mai anunță că informațiile privind „expansiunea amprentei de producție” a Polestar vine în urma unor investiții de 550 milioane de dolari atrase „de la un grup extern de investitori pe termen lung”, în luna aprilie. De asemenea, confirmă că „va explora oportunități potențiale de finanțare, în viitor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
polestar
masini electrice
volov
geely holding