Porsche anunță o nouă investiție în Rimac, „o sumă cu opt cifre”

Porsche anunță o nouă investiție în Rimac, „o sumă cu opt cifre”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 iun 2022

Constructorul de automobile sport de lux Porsche a confirmat o nouă investiție în Rimac, în cadrul unei noi runde de investiții organizate de grupul croat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Croații de la Rimac au derulat o nouă rundă de atragere de investitori, în sumă totală de 500 de milioane de euro, iar partenerii de la Porsche, care dețin deja un procent important din această companie, spun că au investit „o sumă cu opt cifre”, ceea ce înseamnă de la 10 milioane de euro.

„Suntem încântați că Rimac a câștigat noi investitori proeminenți și suntem optimiști cu privire la dezvoltarea continuă a acestei companii interesante”, spune Lutz Meschke, director pentru finanțe și IT al Porsche AG. „Am fost deja convinși de potențialul companiei în 2018 și suntem încântați că angajamentul nostru ne-a permis să contribuim la progresul și succesul actual.”

Noua rundă de finanțare este condusă de Softbank Vision Fund 2, iar printre investitori se numără Goldman Sachs Asset Management. În urma tranzacției, Porsche va continua să dețină aproximativ 20% din grupul Rimac, iar fondatorul companiei și CEO al acesteia, Mate Rimac, va rămâne cel mai mare acționar.

FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3

„Avem planuri de creștere ambițioase pentru următorii ani și suntem mândri că avem sprijinul unor investitori importanți, noi și existenți, care cred în viziunea noastră”, spune el. „Mulțumirile noastre se adresează și echipei Porsche, care a jucat un rol important în succesul nostru până în prezent și continuă să-și ofere sprijinul.”

Grupul Rimac a anunțat că intenționează să investească capitalul în extinderea producției pentru proiecte de mare volum. De asemenea, intenționează să angajeze 700 de angajați în 2022.

Porsce și Rimac au creat în noiembrie 2021 un joint venture între divizia Rimac Automobili și Bugatti Automobiles, care marchează practic cedarea mărcii Bugatti celor de la Rimac Automobili condiționat, sub controlul Porsche AG.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
rimac
investitie rimac
bugatti