Porsche ar putea renunța la motoarele diesel la sfârșitul acestui deceniu

Porsche ar putea renunța la motoarele diesel la sfârșitul acestui deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2017

Porsche va decide la sfârșitul acestui deceniu dacă actuala generație de motoare diesel pe care le produce va fi și ultima, a declarat marți directorul general Oliver Blume, fiind pentru prima oară când un producător auto german anunță în public că ar putea să renunțe la acest tip de motoare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Scandalul emisiilor motoarelor diesel ale Volkswagen a pus într-o lumină nefavorabilă divizia de automobile sport a grupului, iar Porsche, care a introdus pentru prima oară un motor diesel la SUV-urile Cayenne, în 2009, își analizează opțiunile, scrie News.ro.

”Desigur că analizăm această problemă. Nu am luat o decizie”, a afirmat Blume într-un interviu.

Șeful Fiscului a fost demis. ANAF - preluată de o directoare promovată de Doroș. FOTO Prima femeie care conduce Fiscul CITEȘTE ȘI Șeful Fiscului a fost demis. ANAF - preluată de o directoare promovată de Doroș. FOTO Prima femeie care conduce Fiscul

Blume a spus că Porsche va oferi un mix de motoare cu combustie, vehicule hibride și electrice, în următorii 10-15 ani și că va decide la sfârșitul deceniului dacă motoarele diesel vor mai avea un viitor la Porsche.

Procuratura germană a început luna viitoare să investigheze angajați ai Porsche pentru a vedea dacă au fost implicați în proiectarea softului ilegal de control al emisiilor motoarelor, iar autoritățile de reglementare analizează dacă SUV-ul Cayenne a fost prevăzut cu un astfel de sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche