Porsche conduce o investiție de 400 milioane dolari într-un startup american de baterii pentru mașini electrice

Porsche conduce o investiție de 400 milioane dolari într-un startup american de baterii pentru mașini electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2022

Porsche conduce o rundă de investiții de 400 de milioane de dolari într-un startup american producător de materiale pentru baterii destinate mașinilor electrice, a transmis compania germană de automobile sport într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche investește 100 de milioane de dolari în Group14 Technologies, care primește, în total, o finanțare de 400 de milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie C, la care mai participă și alte companii, arată Startup Cafe.

PROFIT NEWS TV Alexandru Ciuncan, directorul general al UNSAR, îi sfătuiește pe conducătorii auto care aveau polițe RCA emise de City Insurance să ia legătura cu distribuitorul lor preferat de asigurări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Alexandru Ciuncan, directorul general al UNSAR, îi sfătuiește pe conducătorii auto care aveau polițe RCA emise de City Insurance să ia legătura cu distribuitorul lor preferat de asigurări

Startup-ul Group14 a fost fondat în 2015 de Aaron Feaver, Rick Costantino, Rick Luebbe și are sediul în Woodinville, King, Washington.

Cu această nouă rundă de finanțare pe care a ridicat-o, Group14 ajunge la investiții totale de 442,2 milioane de dolari, conform datelor de pe CrunchBase.

Compania vrea să folosească finanțarea pentru a accelera producția de anod pentru bateriile sale litiu-ion.

Astfel, startup-ul plănuiește ca până la sfârșitul lui 2022 să facă în SUA o fabrică de producție de materiale pentru baterii.

Pe viitor, Group14 va furniza companiei Cellforce Group din Tübingen, în care Porsche deține un pachet majoritar de acțiuni, serviciile sale.

Cellforce a fost fondată în 2021 de Porsche și Customcells Holding.

Investiția Porsche în Group14 vine în contextul în care, din 2024, Cellforce, cu sediul în Germania, vrea să producă celule de baterie de calitate înaltă, pentru vehicule de înaltă performanță.

Astfel, bateriile Cellforce ar putea fi utilizate în vehiculele electrice Porsche.

Pe lângă Porsche, alte câteva companii – de la investitori globali la investitori strategici din industria bateriilor (OMERS Capital Markets, Decarbonization Partners, Riverstone Holdings LLC, Vsquared Ventures, Moore Strategic Ventures) – participă la runda actuală de finanțare.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
baterii
mașini electrice