Porsche devine acționar al echipei de fotbal Vfb Stuttgart

Porsche devine acționar al echipei de fotbal Vfb Stuttgart
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 ian 2024

Compania Porsche AG, parte a grupului Volkswagen, a cumpărat un pachet de aproape 6 procente din acțiunile clubului de fotbal VfB Stuttgart 1893 și anunță că vrea să-și majoreze în curând investiția în clubul german.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche AG, companie controlată de Volkswagen Group și familiile Porsche și Piech, listată pe bursa din Frankfurt, a cumpărat 5,49% din acțiunile clubului de fotbal VfB Stuttgart 1893, echipa orașului în care se află sediul constructorului auto și cu care are legături puternice de decenii. Compania spune că este doar un prim pas, ținta fiind un pachet mai consistent de acțiuni.

Ryanair își vede profitul în cădere puternică CITEȘTE ȘI Ryanair își vede profitul în cădere puternică

„Suntem încântați că Deutsche Fussball Liga a recunoscut că investiția noastră este independentă. Acest lucru ne oferă oportunitatea de a ne mări miza la mai mult de 10%. Acum dorim să contribuim în mod activ cu know-how-ul nostru pentru a continua dezvoltarea cu succes a VfB împreună cu toți partenerii noștri”, a anunțat directorul financiar al Porsche AG, Lutz Meschke.

Porsche și-a anunțat totodată intenția de a rămâne un sponsor important pentru echipa din Stuttgart, cu accent pe finanțarea centrului de tineret. Toate documentele privind achiziția au fost aprobate de Deutsche Fussball Liga (DFL) și Oficiul Federal pentru Cartel.

O a doua tranșă de acțiuni va putea fi achiziționată în iunie 2024. Ca parte a angajamentului său, Porsche ocupă și două locuri în Consiliul de Supraveghere al VfB Stuttgart 1893 AG. Aceste posturi urmează să fie ocupate de Lutz Meschke, vicepreședinte și membru al Comitetului executiv pentru finanțe și IT, și de Albrecht Reimold, membru al consiliului executiv pentru producție.

FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți CITEȘTE ȘI FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți

„Împărtășim o mare tradiție cu VfB Stuttgart. Porsche își consolidează prin aceasta angajamentul pe termen lung față de regiunea Stuttgart, în care amândoi avem rădăcini adânci”, mai spune Lutz Meschke.

Constructorul de automobile sport a lansat o campanie de sprijinire a tinerelor talente la echipa de fotbal, sub motto-ul „Turbo für Talente”. În acest sezon, Porsche a devenit partenerul oficial al academiei de tineret a echipei și partenerul principal al „Jungen Wilden” și al școlii de fotbal VfB. Acest parteneriat include logo-ul Porsche care este regăsit pe tricourile de joc și pe ținutele de antrenament ale echipelor de juniori VfB de la U11 la U21.

În același timp, compania Management and IT Consultancy MHP, o subsidiară a Porsche AG, deține drepturile de nume pentru MHP Arena Stuttgart de la începutul acestui sezon. MHP este deja sponsorul principal al MHP Arena din Ludwigsburg, casa echipei de baschet din Bundesliga MHP Riesen.

FOTO Premieră mondială pentru noul Porsche Macan CITEȘTE ȘI FOTO Premieră mondială pentru noul Porsche Macan

„Stadionul Stuttgart este un simbol care depășește limitele regiunii. Redenumirea fostului stadion Gottlieb-Daimler în MHP Arena Stuttgart dă emoție brandului și ne susține cursul de creștere”, spune Ralf Hofmann, co-fondator, acționar și președinte al consiliului de administrație al MHP. Compania, al cărui sediu se află în Ludwigsburg, și-a asumat responsabilități sociale în regiunea sa de origine și este, de asemenea, dedicată unor teme precum e-sports, fotbalul feminin și feminin, atletismul și dezvoltarea tinerilor la VfB Stuttgart.

Începând din a doua jumătate a acestui sezon, Porsche va avea o reprezentare consistentă în Arena MHP. Noul lounge exclusivist pentru 215 persoane, din tribuna principală, cu vedere către tunelul jucătorilor, primul de acest fel din Europa, va fi cunoscut sub numele de Porsche Tunnel Club.

Dacia lansează Sandero City, versiunea de echipare care poate fi cumpărată cu mai puțin de 9.000 de euro CITEȘTE ȘI Dacia lansează Sandero City, versiunea de echipare care poate fi cumpărată cu mai puțin de 9.000 de euro

„Venirea Porsche la bord este un pas istoric care ne va asigura stabilitate pe termen lung și spațiu de manevră pentru noi. Vom folosi acest lucru pentru a consolida viitorul VfB și a continua să ne dezvoltăm.

Suntem foarte recunoscători Porsche și partenerilor noștri existenți, Mercedes și Jako, pentru încrederea acordată și pentru perspectiva interesantă de a colabora cu ei. De asemenea, sunt ferm convins că alte companii puternice din regiunea noastră vor dori să facă parte din această alianță și să joace un rol în a face istorie cu noi la VfB Stuttgart”, a anunțat Alexander Wehrle, CEO al VfB Stuttgart.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche vfb stuttgart
actiuni echipa stuttgart