Porsche pregătește producția versiunilor electrice ale lui Boxster și Cayman

Porsche pregătește producția versiunilor electrice ale lui Boxster și Cayman
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 mar 2022

Lansarea versiunilor electrice ale celor mai accesibile modele Porsche, din seria 718, Boxster și Cayman, revine în actualitate, odată cu apariția informațiilor referitoare la electrificarea uzinei din Stuttgart.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Porsche urmează să investească aproximativ 500 de milioane de euro în uzina principală a mărcii, din Stuttgart, pentru a adapta liniile astfel încât să poată asambla noi automobile electrice. Este vorba despre viitoarea generație a modelelor Boxster și Cayman, cele mai accesibile automobile ale mărcii de mașini sport, care vor fi exclusiv electrice, odată cu generația ce va fi lansată în 2024. Informația a fost publicată de Automobilewoche, din surse apropiate mărcii. Începând cu actuala generație, cele două modele au primit noua denumire 718, care are mai multe semnificații legate de istoria mărcii, iar denumirea ar urma să fie menținută pentru viitoarele modele electrice accesibile ale Porsche. Porsche și-a propus ca, până în 2025, 30% din vânzări să fie reprezentate de mașini complet electrice, iar până în 2030 acestea să ajungă la 60%.

Producția noilor 718 electrice ar trebui să înceapă în 2023, cu un an mai târziu decât planurile inițiale. Motivul întârzierii ar fi în special „complexitate tehnologică a proiectului”, dar și necesitatea coordonării dezvoltării cu alte modele ale Volkswagen Group, care a întârziat proiectul.

Volkswagen, discuții avansate pentru listarea mărcii Porsche CITEȘTE ȘI Volkswagen, discuții avansate pentru listarea mărcii Porsche

Noile modele Boxster și Cayman electrice urmează să fie bazate pe conceptul Mission R, prezentate de Porsche anul trecut la Munchen. Modelele vor folosi platforma PPE, care se regăsește și pe modele Audi, aceeași care va fi folosită pentru viitorul Macan electric.

Informațiile neoficiale referitoare la caracteristicile viitoarelor modele electrice ale Porsche vorbesc despre o autonomie de 400 de kilometri , bateria fiind produsă de finlandezii de la Valmet. 

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche electric
boxster electric
porsche 718 electric
fabrica porsche