Primul an Stellantis aduce creșteri pe linie ale indicatorilor financiari. Profitul s-a dublat față de 2020

Primul an Stellantis aduce creșteri pe linie ale indicatorilor financiari. Profitul s-a dublat față de 2020
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 feb 2022

Stellantis a publicat primele rezultate financiare după fuziunea celor două entități inițiale, FCA și PSA, anunțănd o creștere de 11,8% comparativ cu cifrele înregistrate cu un an înainte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis, a patra cea mai mare companie auto din lume, rezultată din fuziunea Peugeot SA și Fiat Chrysler Automobiles, a dat publicității primele rezultate financiare ale companiei de la data înființării, în ianuarie 2021. Cifrele au fost comparate cu datele raportate anterior de cele două companii care au compus Stellantis și arată o creștere importantă a profitului și veniturilor companiei.

Veniturile nete ale Stellantis, comparate cu rezultatele anterioare ale PSA și FCA, au fost cu 14% mai mari în 2021, la o valoare de 152 miliarde euro, în timp ce profitul operațional aproape s-a dublat, ajungând la 18 miliarde euro, cu o marjă de 11,8% și toate segmentele de activitate profitabile. Profitul net raportat a fost de 13,4 miliarde euro, aproape de trei ori mai mare decât în urmă cu un an. Compania spune că a realizat sinergii în urma fuziuniide circa 3,2 miliarde euro net. Acționarii companiei vor primi 3,3 miliarde euro dividente, dacă propunerea va fi aprobată.

 „Rezultatele record de astăzi demonstrează că Stellantis este bine poziționată pentru a livra performanțe puternice, chiar și în cele mai incerte condiții de piață. Mulțumesc călduros tuturor angajaților Stellantis din toate regiunile, mărcile și activitățile pentru contribuția lor la construcția unei noi companii susținută de diversitatea sa. Folosesc această oportunitate pentru a mulțumi echipei de management pentru eforturile susținute, dat fiind că ne-am confruntat și am depășit un vânt puternic din față. Împreuină, suntem concentrați pe eexcutarea planului nostru, în cursa noastră pentru a deveni o companie de mobilitate tech sustenabilă”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis, în momentul anunțării rezultatelor.

EXCLUSIV Dacia a făcut rost de semiconductori și a chemat muncitorii de acasă, în weekend CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia a făcut rost de semiconductori și a chemat muncitorii de acasă, în weekend

În primul an de activitate, Stellantis a lansat mai mult de 10 modele, de la șapte mărci ale grupului. Pe segmentul de vehicule comerciale, pe care este lider absolut, a înregistrat 388.00 de unități vândute, cu 160% mai multe decât în 2020.

Pe aproape toate piețele regionale, Stellantis a obținut performanțe notabile: În America de Nord, Jeep Wrangler a fost cel mai vândut PHEV, în America de Sud, grupul a fost lider de piață, cu o cotă de 22,9% și lider pe segmentul LCV cu 30,9%, în Europa (EU30), Stellantis a fost lider pe segmentul comercial, cu 22,7% cotă, iar Peugeot 208 a fost cel mai vândut automobil, în Orientul Mijlociu și Africa, grupul a crescut cu 6% beneficiind de o creștere a cotei de piață, iar în China, parteneriatul cu Dongfeng și-a dublat vânzările comparativ cu 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis rezultate
venituri stellantis
profit stellantis