Porturile Brăila și Galați, modernizate

Porturile Brăila și Galați, modernizate
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat două contracte care vizează modernizarea porturilor Brăila și Galați. În ambele cazuri, lucrările trebuie finalizate până în decembrie 2023.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Dăm startul modernizării porturilor Brăila și Galați! Am semnat astăzi două contracte de finanțare de aproximativ 264 milioane de lei care vor îmbunătăți capacitatea operațională a celor două porturi”, a anunțat ministrul Transporturilor. 

TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina CITEȘTE ȘI TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina

Sorin Grindeanu a precizat că Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri, scrie News.ro.

”Iar pentru creșterea capacității de mărfuri a acestui port va fi modernizată infrastructura portuară și drumurile de acces interioare”, a mai transmis ministrul. 

Potrivit lui Grindeanu lucrările care trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 și 27 și amenajarea acestora pentru creșterea capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030).

”Prin acest proiect Portul Brăila va deveni un motor de creștere economică pentru Regiunile de Dezvoltare Sud-Est și Nord, inclusiv prin îmbunătățirea conexiunilor la rețelele TEN-T (Core și Comprehensive)”, a mai transmis ministrul Transporturilor. 

De asemenea, Grindeanu anunță că Portul Galați are la dispoziție 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou, ceea ce va permite creșterea cu aproximativ 48.000 tone (în primul an de exploatare) a volumului de mărfuri , reducerea timpilor de încărcare/ descărcare, creșterea siguranței în timpul operațiunilor portuare.

”Lucrările trebuie finalizate tot până la sfârșitul anului 2023 și vizează: reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, amenajarea cheului între rampa Ro-Ro și platforma multimodală”, a mai precizat ministrul.  

viewscnt
Afla mai multe despre
porturi
braila
galati