Președintele companiei chineze Geely, care deține și Volvo, a avertizat că o creștere a taxelor de import în SUA și China va afecta compania

Președintele companiei chineze Geely, care deține și Volvo, a avertizat că o creștere a taxelor de import în SUA și China va afecta compania
scris 30 iun 2018

Li Shufu, șeful Zhejiang Geely, care deține constructorul de automobile Volvo Cars, a declarat că modificările de taxe pe care SUA vrea să le introducă vor lovi puternic afacerile cu mașini, atât cele chinezești, cât și cele suedeze.

Fondatorul Geely și președinte al holdingului Zhejiang Geely, care deține pachetul integral de acțiuni ale Volvo Cars, este îngrijorat de escaladarea „războiului tarifelor de import”, care va afecta afacerile cu mașini pe care le derulează. Li Shufu este de părere că vor avea de suferit atât vânzările de mașini produse în China, care sunt importate în SUA, cât și exporturile de mașini Volvo produse în SUA și care sunt vândute în China.

Unul dintre efectele secundare va fi creșterea costurilor, spune șeful Geely, deoarece constructorii vor fi nevoiți să-și construiască uzine în fiecare dintre piețe, pentru a evita tarifele ridicate la import. „Va fi rău pentru constructorii de mașini chinezi dacă SUA impun taxe de import Chinei. Simultan, creșterea taxelor în China va răni Volvo când va importa mașinile sale fabricate în SUA”, a declarat Li Shufu în cadrul unui eveniment derulat în Hong Kong, potrivit Automotive News.

Audi pentru Profit.ro: Evenimentul de lansare e-tron va fi în septembrie în SUA, nu în august în Europa cum era programat inițial. Noul șef al CA a adus o nouă abordare CITEȘTE ȘI Audi pentru Profit.ro: Evenimentul de lansare e-tron va fi în septembrie în SUA, nu în august în Europa cum era programat inițial. Noul șef al CA a adus o nouă abordare

Milionarul chinez, care și-a început afacerile în urmă cu mulți ani vânzând frigidere, este de părere că taxele reduse asigură integrarea globală, care la rândul său generează beneficii pentru consumatori.

Volvo Cars a inaugurat recent prima fabrică de automobile din SUA din istoria companiei, în care va fi produs modelul S60, atât pentru piața locală, cât și pentru celelalte piețe ale lumii, inclusiv China. Ulterior, pentru piața chineză, cei de la Geely vor construi o uzină în China, în care va fi fabricat și acest model. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volvo
li shufu
tarife import
sua