Skoda lansează propria platformă de car-sharing, dezvoltată și utilizată de studenți

Skoda lansează propria platformă de car-sharing, dezvoltată și utilizată de studenți
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iun 2018

Skoda Auto, împreună cu studenții a trei universități din Praga, va implementa un proiect de car-sharing despre care constructorul ceh spune că este unic în felul său, în Europa. Mașinile vor putea fi închiriate, într-o primă fază, doar de studenții din Praga, la prețuri accesibile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skoda își face propria platformă de car-sharing, cu ajutorul studenților praghezi, care au acceptat propunerea de a contribui la acest proiect. Platforma se bazează pe 15 modele Skoda Fabia, puse la dispoziție de constructor pentru prima fază, care va fi derulată în Praga.

Platforma se va numi Uniqway, va fi finanțată integral de Skoda, iar partea de dezvoltare a aplicației, design, administrare, marketing va fi asigurată de studenții de la cele trei universități cu care Skoda derulează un parteneriat de mai mulți ani. Ideea din spatele platformei este să furnizeze mașini accesibile persoanelor care nu au un autoturism personal și nu-și permit mașini mai scumpe. Principalii clienți vor fi cei circa 300 de studenți ai universităților, care urmează să trimită un feedback înainte de implementarea proiectului.

FOTO Cum va arăta viitorul Duster Coupe - prima imagine publicată de Renault. Modelul, inspirat de BMW X4, va fi vândut în Europa sub sigla Dacia. Lansarea, anunțată la Moscova CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta viitorul Duster Coupe - prima imagine publicată de Renault. Modelul, inspirat de BMW X4, va fi vândut în Europa sub sigla Dacia. Lansarea, anunțată la Moscova

Ideea a pornit de la discuțiile dintre Skoda Auto și rectorii celor trei universități din Praga. "Noi înțelegem viitorul mobilității ca pe un serviciu țintit, iar cu această platformă de car-sharing ne dorim să susținem comunicatea academică. Le permitem acestora să aibă întotdeauna oportunitatea de a folosi o soluție de mobilitate potrivită pentru ei”, a declarat Lubos Vlcek, șeful Skoda Auto Cehia.

Accesul la platforma Uniqway va fi gratuit, pe baza cardului de student, prin intermediul aplicației, pentru ca, din aceeași aplicație, utilizatorii să poată închiria mașina dorită. O dotare specială din mașini, un buton Uniqway, va utiliza un cod de culori pentru a informa șoferul dacă mașina se află într-o zonă permisă pentru parcare sau în zona de returnare.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
car-sharing
praga