Președintele de onoare al Toyota, fiul fondatorului companiei și „părintele” Lexus, a decedat

Președintele de onoare al Toyota, fiul fondatorului companiei și „părintele” Lexus, a decedat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 feb 2023

Toyota a anunțat că președintele de onoare, Shoichiro Toyoda, a murit la vârsta de 97 de ani, în urma unui infarct. Este cel care a lansat marca Lexus și primul hibrid al mărcii Toyota.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tatăl actualului chairman al Toyota Motor Co., Shoichiro Toyoda, a murit la vârsta de 97 de ani, când încă mai ocupa funcția de președinte onorific al companiei. Shoichiro Toyoda a condus constructorul japonez de mașini ca chairman între 1992 și 1999, dar lucra în companie de la vârsta de 27 de ni, după ce a finalizat cursurile universitare. A ajuns un simplu director zece ani mai târziu și a fost numit vicepreședinte abia la 47 de ani.

Shoichiro Toyoda a fost fiul fondatorului companiei auto Toyota, după ce bunicul său înființase atelierele de utilaje. În timpul conducerii sale, a reunit compania de producție de automobile cu cea de vânzări, dând naștere actualei companii, Toyota Motor Corporation, el fiind primul președinte ale acestei noi structuri. El a coordonat lansarea mărcii premium Lexus, mai întâi pe piața din SUA, unde a fost gândită să concureze cu celebrele mărci americane Lincoln sau Cadillac, dar și cu mărcile premium germane. Tot el este cel care a decis lansarea primului automobil hibrid de serie din lume, Toyota Prius. A primit numeroase ordine și medalii din partea statului japonez, pentru meritele sale în economia acestei țări.

EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme

Fiul cel mai mare al lui Shoichiro, Akio Toyoda, a condus Toyota ca CEO timp de 14 ani, iar acum, la 67 de ani, a preluat funcția de chairman.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyoda
shoichiro toyoda
presedinte toyota
lexus
prius