Președintele desemnat al grupului Daimler, Dieter Zetsche, renunță la această funcție, din cauza opoziției unor acționari

Președintele desemnat al grupului Daimler, Dieter Zetsche, renunță la această funcție, din cauza opoziției unor acționari
scris 27 sep 2020

Dieter Zetsche, fost director general al grupului Daimler, nu va mai încerca să devină președinte al consiliului de supraveghere al producătorului auto german, din cauza opoziției unora dintre acționari, a declarat acesta publicației Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Reuters.

Zetsche, în vârstă de 67 de ani, fost CEO al grupului care deține brandul Mercedes-Benz, urma să preia rolul de președinte al boardului de directori, care în Germania este cunoscut sub numele de consiliu de supraveghere, scrie News.ro.

BMW a primit o amendă de 18 milioane de dolari pentru falsificarea cifrelor de vânzări pe piața din SUA CITEȘTE ȘI BMW a primit o amendă de 18 milioane de dolari pentru falsificarea cifrelor de vânzări pe piața din SUA

”Desigur, mi-ar fi plăcut îndeplinesc acest rol. Consider că aș fi făcut-o bine. Dar în cele din urmă am decis să nu o fac, să renunț la această oportunitate”, a afirmat Zetsche.

”Acceptăm decizia dr. Zetsche cu mare respect”, a declarat un purtător de cuvânt al Daimler.

Zetsche a spus că cei mai importanți investitori ai grupului Daimler l-ar fi susținut ca succesor al lui Manfred Bischoff, dar că alți acționari s-ar fi opus.

”Faptul că după 40 de ani de muncă nu sunt privit de către unii ca fiind o valoare, ci ca o povară, nu am nevoie de acest lucru”, a explicat acesta.

Zetsche, care a fost și șeful Mercedes-Benz,, urma să îl înlocuiască pe Bischoff la adunarea generală anuală a acționarilor programată să aibă loc pe 31 martie 2021.

La începutul acestei luni, Daimler a convenit să plătească 2,2 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigații din Statele Unite referitoare la emisiile automobilelor diesel și pentru acoperirea despăgubirilor solicitate de 250.000 de proprietari de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
dieter zetsche